promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit fog érni egy US Open Federer és Nadal nélkül?
Borítókép:  Fabrice COFFRINI / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Novak Djokovic így nagyobb ellenállás nélkül húzhat be egy Grand Slam trófeát.

Djokovic volt az, aki eléggé szkeptikus volt a koronavírussal kapcsolatban, aztán végül sikerült elkapnia. Az ő közreműködésével került ugyebár megrendezésre az Adria Tour zadari tornája, amin azt akarta bizonyítani, hogy minden rendben a világban, lehet teniszezni, és nem kell annyira komolyan venni ezt a járványt. Ott eléggé fittyet hánytak a biztonsági előírásokra, aminek meg is lett az eredménye.

„Kételkedtem abban, hogy lesz-e verseny, de örömmel tölt el, hogy megrendezik. Az ott dolgozóknak kell a munkalehetőség, a játékosoknak pedig az, hogy versenyezhessenek”

- nyilatkozta Djokovic, a US Openről, aminek a járvány miatt csaknem négymillió dollárral csökken az összdíjazása.

A USTA múlt héten döntötte el, hogy a koronavírus-járvány ellenére zöld jelzést ad az augusztus 31-én kezdődő Grand Slam-tornának, és kitart a zárt kapus rendezés mellett. Amerikában ettől még mindig aggasztó a helyzet, így Rafael Nadal nem is akar indulni a versenyen.

Nadalnak nem csak a koronavírustól tart, hanem egyszerűen túl közel van egymáshoz a US Open és a Roland Garros. Előbbi szeptember 13-án ér véget, míg utóbbi szeptember 21-én már kezdődik. Az már korábban eldőlt, hogy a Wimbledont idén nem tartják meg. Az majd a szerb formájától is függ, hogy Djokovic el akar-e indulni a salakpályás versenyen.

Roger Federer talán még be is vállalna valamelyik tornát, de a rajongók nagy elkeseredésére még mindig nem jött rendbe a térde, így ezt a szezont valószínűleg kihagyja.

A top 10-ből még Gael Monfils hagyja ki a US Opent, a többiek valószínűleg indulnak. A nők közül a világelső Ashleigh Barty biztosan nem indul, Simona Halep sem valószínű, Serena Williams azonban eltökélten űzi az újabb Grand Slam győzelmet, így ő ott lesz a számára hazai rendezésű versenyen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás