promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csányi Sándor: Az MLSZ elnökeként sok jó döntésem volt
Borítókép:  HAROLD CUNNINGHAM / UEFA VIA GETTY IMAGES / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, Csányi Sándor rövidben beszélt a válogatott sikeres, novemberi időszakáról, és arról, hogy szerinte a magyar futball minden területen előrelépett.

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke a válogatott sikeres, novemberi időszakát követően a Nemzeti Sportnak és a M4 Sportnak is beszélt arról, hogyan látja a nemzeti együttes, illetve Marco Rossi teljesítményét, egyúttal elmondta véleményét a magyar futball jelenlegi állapotáról. Kezdjük előbbi témakörrel, a NS ugyanis arra volt kíváncsi, hogy az MLSZ-elnök 2010 óta hozott döntései közül a legjobb az volt-e, amikor 2018 júniusában Marco Rossit nevezték ki a válogatott élére.

„Az MLSZ elnökeként sok jó döntésem volt, nehéz lenne egyet is kiemelni. A viccet félretéve: a szövetségnek azt kell szem előtt tartania leginkább, hogy megfelelő alapokat teremtsen, hogy átfogóan gondolkozzon. Olyan körülményeket kell biztosítanunk, hogy egy Marco Rossi szintű edző örömmel üljön le a nemzeti együttes kispadjára, és sikeres tudjon lenni a csapatával. Úgy vélem, minden feltétel adott ahhoz, hogy a szövetségi kapitánnyal az élen az MLSZ összes munkatársa jól teljesítsen a saját munkakörében”

– mondta Csányi, aki azt is elárulta, hogy hosszabb távon gondolkodik Marco Rossival kapcsolatban.

A sporvezető azt már az M4 Sportnak emelte ki, hogy szerinte a magyar labdarúgásban jelenleg minden értelemben rend van, innen feljebb lehet lépni, és cél az is, hogy a válogatott ott maradjon, ahol jelenleg van, valamint innen is előrébb jusson.

„Az idei fantasztikus, sikerekben gazdag év volt”

– tette hozzá Csányi.

Az MLSZ első embere az alábbi jellemzőkkel írta le a magyar válogatottat:

  • jó csapat;
  • kellemetlen ellenfél;
  • teljesen megfiatalodott;
  • magabiztos játékot játszik.

„A futball ma Magyarországon sokkal szélesebb és magasabb színvonalú bázison nyugszik, mint korábban, ez a sportág csúcsán is tükröződik. A hazai bajnokság színvonala lényegesen erősebbé vált, stabilizálódott a csapatok pénzügyi helyzete, ugyanakkor a költségvetésük még mindig csak töredéke például egy jó horvát élvonalbeli együttes költségvetésének”

– mondta az MLSZ elnöke az M4-en.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás