promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt az NB I-es álomcsapata – de mit is mondott Csányi Sándor korábban?
Borítókép:  MTI/Illyés Tibor
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A 2019/2020-as OTP Bank Liga-szezon álomcsapatában egy magyar játékos szerepel csak. Érdemes ennek kapcsán felidézni az MLSZ-elnök, Csányi Sándor gondolatait.

Tanulságos, elgondolkodtató, szomorú. Csak három jelző, amely jónéhány hozzászólásban megjelenik a 2019/2020-as szezon álomcsapata kapcsán. Nem véletlen ezen szavak használata, az M4 Sport által bemutatott tizenegyben ugyanis mindössze egy magyar játékos található – méghozzá Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa. Az előtte, 4-3-3-as formációban felálló csapat pedig a következő nevekből áll:

Eldar Ćivić (Ferencváros), Miha Blažič (Ferencváros), Anton Kravcsenko (Kisvárda), Loïc Négo (MOL Fehérvár FC) - Lyes Houri (MOL Fehérvár FC), Alekszandr Karnyickij (Mezőkövesd), Josip Knežević (Puskás Akadémia) -Nguen Tokmac (Ferencváros), Armin Hodžić (MOL Fehérvár FC), Olekszandr Zubkov (Ferencváros).

M4Sport

A Dortmundnak két feltétel teljesülése kell, hogy tárgyalóasztalhoz ... üljenek: -a játékos kérje, hogy hadd távozzon (még nem történt meg) -fizessék ki az érte kért összeget "Nincs akciós ár a koronavírus miatt. A Dortmund már túl van azon az időszakon, amikor el kellett adni a játékosait" - tette hozzá.

Többen az akadémiákat, az utánpótlásnevelést kritizálják. Hogy a háttérben valójában mi áll, az egy hosszabb lélegzetvételű írás témája, mindenesetre idéznénk Csányi Sándor korábbi megszólalásaiból. Az MLSZ elnöke az elmúlt hónapokban több alkalommal illette kritikával a honi utánpótlás minőségét.

„Felmértük, hogy mely területen a legkevésbé versenyképes a magyar foci, és úgy néz ki, hogy a legfiatalabbakkal, a 6 és 14 év közöttiekkel történő foglalkozás, munka színvonala nem üti meg a nemzetközi szintet. Így hiába dolgoznak jól az akadémiák, nem olyan minőségű alapanyagot kapnak, mint más európai országokban. Ezen javítani kell jelentősen”

– mondta Csányi az M4 Sportnak 2020 májusának végén.

Míg 2019 májusában a klubokat kritizálta, hogy az úgynevezett fiatalszabály megszüntetésével csökkent a magyar futballisták és a fiatalok játékperce. Amíg a 2015/16-os idényben 75 százalék volt magyarok és 10 százalék a fiatalok játékperce, addig ez a szám mostanra 64-re, illetve 4-re csökkent. 

Az alábbiak pedig Csányitól 2020 május 14-én, az InfoRádió Aréna című műsorában hangzottak el:

„Amivel kevésbé vagyok elégedett, de ez nemcsak az én véleményem, hanem az utánpótlást átvilágító Double Pass nevű belga cégé is, hogy bár az akadémiák nagyjából rendben vannak és jó munkát végeznek, de kevésbé jó alapanyagot kapnak. Magyarul a 14 év körüli futballisták kevésbé felkészültek technikailag, mint más európai országokban. Ezért egyértelmű a célunk most: a 6-14 év közötti oktató-nevelő munkában kell erősítenünk, és ennek az első lépése, hogy folytatni kell az ezen a területen dolgozó edzők továbbképzését, illetve több új edző bevonását”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás