promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A végén jött a csoda: ott van Magyarország a 2021-es Eb-n!
Borítókép:  ATTILA KISBENEDEK / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar labdarúgó-válogatott 0-1-ről fordítva, 2-1-re verte Izlandot Eb-pótselejtezőn, ez pedig azt jelenti, hogy ott lesz a 2021-es Európa-bajnokságon.

A magyar labdarúgó-válogatott úgy lépett pályára Izland ellen, ha nyer, nemcsak ott lesz a 2021-es Európa-bajnokságon, de két mérkőzést Budapesten, a Puskás Arénában játszik majd. Tehát, ha a „sorsdöntő" jelző valamikor helytálló, akkor ebben az esetben biztos. A mérkőzés előtt a szigetországi csapat játékosa, Aron Gunnarsson arról beszélt, hogy

„minden válogatottnak, így a magyarnak is vannak sebezhető pontjai, ezeket szeretnénk mi kihasználni."

Az első félidő elején Izland agreszíven, magasra tolt védelmi vonallal, a magyar csapatot letámadva futballozott. És amint lehetett, próbálta a szélső területeknél keletkező üres területeket megjátszani, egyúttal a rendezetlen magyar védelemre rávezetni a labdát. Az erőteljes, határozott játék több kapu előtti lehetőséget hozott Izlandnak, amely rögtön, a találkozó elején meg is szerezte a vezetést. Igaz, ehhez kellett Gulácsi Péter hibája: a 11. percben Gylfi Sigurdsson végzett el szabadrúgást, amit a magyar kapus a kapujába ejtett.

A vezetés tudatában kissé hátrébb állt Izland, ebból adódóan több terület és lehetőség adódott Magyarország előtt, de csak egy-egy távoli lövésig, pontrúgás utáni fejesig jutott Marco Rossi együttese. A legagyobb helyzetet Szoboszlai Dominik hagyta ki az első játékrész hajrájában, amikor egy 17 méterről elvégzett szabadrúgást tekert az izlandi kapu fölé. 

Negyvenöt percet követően látni lehetett, az északi ország akarata érvényesül jobban, míg a magyar együttes játéka nagyon a pálya centrumára korlátozódik, ezt pedig többnyire jól levédekezte az északi válogatott.

A második félidőben Izland visszább vett, első félidőben mutatott agresszív futballjából, ezzel párhuzamosan Magyarország birtokolta többet a labdát. Több veszélyesnek tűnő beadást, átlövést, izlandi kapu előtti lehetőséget lehetett feljegyezni, a 64. percben még egy tizenegyes gyanús eset is történt. Összességében az azért el lehetett mondani, nagyon nehezen találta a rést a magyar csapat ellenfele védelmén.

A találkozó hajrájában már átállt a magyar csapat a kéttámadós játékra: Nikolic és Könyves is a pályán volt, Izland, amely pedig tizenegy játékosával védekezett csak elvétve tévedt át a magyar térfélre. A magyar fölény a 88. percben egyenlítést hozott, egy kapu előtti kavarodást követően Nego csapott le a labdára, s lőtt az izlandi kapuba. Aztán amikor már mindenki a hosszabbítást várta, jött Szoboszlai Dominik és egy elképesztő távoli lövéssel 2-1-re alakított az állást a 92. percben, egyúttal megszerezve a győzelmet Magyarországnak.

Mindez pedig azt jelenti, hogy

Magyarország ott lesz a 2021-es Európa-bajnokságon!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás