promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Marco Rossi röviden értékelte a magyar válogatott teljesítményét
Borítókép:  ATTILA KISBENEDEK / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi röviden értékelt a Törökország elleni győzelem után. Az olasz szakember egyebek mellett elmondta: ahhoz, hogy a Magyarországnál jobb képességű csapatok ellen eredményes lehessen a válogatott, mindenképpen szükséges, hogy hátrányainkat fizikai és akaratbeli pluszokkal kompenzáljuk.

Várakozásokon felül teljesített a magyar labdarúgó-válogatott. A nemzeti együttes előbb Izlandot verve kijutott a 2021-es Európa-bajnokságra, majd a Szerbia elleni 1-1-s döntetlennek, s Törökország 2-0-s legyőzésének köszönhetően megnyerte Nemzetek Ligája csoportját, így az A divízióba lépett. (Ne feledjük: Magyarország 2020-ban nyolc tétmérkőzést játszott, de csak egyszer kapott ki.)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi mindhárom találkozót szobájából követte figyelemmel, hiszen az olasz szakemberről az izlandi meccs előtt derült ki, hogy koronavírusos. A törökök elleni sikert követően pedig az MLSZ honlapján osztott meg gondolatait Rossi.

Mint mondta, érdekes helyzetbe került, hiszen a valós történésekhez képest több másodperces csúszással látta a képet, ezért telefonon már előbb értesültem bizonyos eseményekről, mint ahogy a saját szememmel láttam volna.

„Rengeteg pozitívumot ki lehet emelni a csapattal kapcsolatban, hiszen kiemelkedően eredményes időszakon vagyunk túl. Kényszerből szinte minden mérkőzésen különböző összetételű csapattal álltunk fel, ezért elsősorban azt emelném ki, hogy mindenki végig partnerként kezelte a pályán mellette játszó csapattársát, illetve végig kellő önbizalommal, kiváló csapatszellemben és rendkívüli fegyelmezettséggel játszottunk”

– mondta.

Kiemelte, ahhoz, hogy a Magyarországnál jobb képességű csapatok ellen eredményes lehessen a válogatott, mindenképpen szükséges, hogy hátrányainkat fizikai és akaratbeli pluszokkal kompenzáljuk.

Marco Rossi talán ez lehet a legfontosabb tényező, amiből a csapat meríthet a következő időszakra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás