promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nemzetek Ligája: csoportelső a magyar válogatott, irány az A divízió
Borítókép:  facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarország hazai pályán 2-0-ra verte Törökországot Nemzetek Ligája-csoportmérkőzésen, ezzel pedig nemcsak megnyerte csoportját, de feljutott az A divízióba.

Hat nap alatt harmadik mérkőzését játszotta a magyar labdarúgó-válogatott: Izland és Szerbia után Törökország volt Marco Rossi együttesének ellenfele. A magyar csapat több játékosára (Szalai Ádám, Gulácsi Péter, Willi Orbán, Sallai Roland, Szoboszlai Dominik, Lovrencsics Gergő) sem számíthatott az utolsó Nemzetek Ligája csoportmeccsén. Ennek ellenére Marco Rossi nem hívott be új játékost. Mint az olasz szakember a találkozó előtt elmondta, egyrészt mindenki felé teljes a bizalma, másrészt nincs értelme olyan futballistákat beválogatni, akik nem voltak még együtte a csapattal, nem ismerik az eddig gyakorolt sémákat, mechanizmusokat.

A Törökország elleni mérkőzés első félideje felemás képet mutatott: az első húsz-huszonöt percben kiegyenlített volt a játék, azután már inkább a törökök uralták a játékot – igaz, a magyar együttes egy-egy ellentámadással felért ellenfele kapujához. (A kaput elátaló lövések aránya a szünetben 3-1 volt Törökország javára.) Az a félidei pihenőre biztossá vált, hogy ha a magyar csapat nem kap ki, akkor csoportgyőztesnek mondhatja magát, Szerbia ugyanis 45 perc játék után 4-0-ra vezetett Oroszország ellen. (A vége 5-0-s szerb siker lett.)

A második félidő úgy kezdődött, ahogyan az első abbamaradt: Törökországnál volt többet a labda, a magyar válogatott pedig az ellenfele mögött megnyíló üres területeket próbálta megjátszani, avagy a török térfélen, egy-egy labdaszerzést követően, minél gyorsabban támadást befejezni. Utóbbiból szerezte meg a vezetést Magyarország: Cseri adott remek labdát Nikolicsnak, aki a támadás második hullámába belépő Vargának passzolt, lövését még védte a török kapus, de a kippatanóra Sigér ért oda, a Ferencváros-játékos lábáról pedig a hálóba került a labda.

Az 57. perctől kezdve még nagyobb lett a török fölény, amely egy-egy veszélyes kapu előtti szituációban, és két Dibusz nagy védésben mutatkozott meg. De többségében az utolsó passzok, beadások, lövések pontatlanok voltak. Ami nem ment az egyik oldalon, sikerült a másikon: Varga Kevin csapott le egy szöglet után kipattanó labdára saját tizenhatosánál a hosszabbításban, majd nyolcvan métert vezetve a labdát talált a hálóba, ezzel kialakítva a végeredményt.

Azzal, hogy a magyar válogatott 2-0-ra nyert csoportelső lett, s a Nemzetek Ligája következő felvonását az A-divízióban kezdheti meg, ahol olyan ellenfeleket kaphat, mint Anglia, Belgium vagy akár Franciaország.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás