promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Az ilyen pillanatokért kezd el egy játékos focizni” – Szalai az Eb-kijutásról
Borítókép:  ATTILA KISBENEDEK / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar labdarúgó-válogatott két játékosa, Szalai Attila és Nikolics Nemanja az Izland elleni pótselejtező másnapján beszéltek arról, hogy milyen érzések kavarognak bennük, hogyan élték meg a találkozót.

Nem áll meg az élet. A magyar labdarúgó-válogatott azok után, hogy Izland 2-1-es legyőzésével kijutott a 2021-es Európa-bajnokságra, újabb mérkőzésre készül. Magyarország november 15-én este a Puskás Arénában fogadja Nemzetek Ligája találkozón Szerbiát. Azt a Szerbiát, amely tizenegyeseket követően kapott ki Skóciától, így nem lesz ott a jövő évi kontinenstornán. A magyar válogatott két játékosa, Szalai Attila és Nikolics Nemanja az Izland elleni pótselejtező másnapján azonban még jelentős részben a november 12-i eseményekről beszéltek – olvasható az MLSZ honlapján

„A lefújás után is szinte azonnal kapcsolatba léptünk a szövetségi kapitánnyal, aki elérzékenyülve mondta el, hogy a legnagyobb álma vált valóra, karrierje eddigi csúcspontja és legnagyobb sikere az Eb-kijutás, mint ahogy a játékosok legnagyobb részének is”

– mondta Apollon Limassol védője. 

Elárulta, hogy Szalai Ádám a meccs előtti motivációs beszédében arról beszélt, hogy a csapatnak 90 perc esélye van arra, hogy a 2020-as évet, ami minden magyar életét valahogyan befolyásolta, egyetlen meccsel kicsit jóvá tegye.

„A meccs után mindenkiben átszakadt egy gát, ez a felszabadult ünneplés ennek tudható be”

– tette hozzá Szalai. Ehhez kapcsolódóan Nikolics Nemanja elárulta, az Izland elleni meccset követően nagyjából reggel 7 órakor ment be a szobájába. 

Érdekes, hogy két fura passzal kétszer is segíteni tudtam Izland ellen, négy éve és most is az ellenfél számunkra szerencsés labdaérintései után értünk el fontos gólt. Amikor pár éve lemondtam a válogatottságot, nem sok esélyt láttam rá, hogy részese lehetek még ekkora sikernek. Azért, hogy másképp alakult, köszönetet kell mondanom a szövetségi kapitánynak is, aki látott annyit bennem, hogy tudok még segíteni a csapatnak”

– tette hozzá Nikolics.

A magyar labdarúgó-válogatott november 15-én, 20:45-től a Nemzetek Ligája keretében hazai pályán Szerbia ellen lép pályára.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás