promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így várja Szoboszlai Dominik az Izland elleni, Eb-kijutásról döntő meccset
Borítókép:  ATTILA KISBENEDEK / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Magyarország-Izland Európa-bajnoki pótselejtező-mérkőzés előtt a magyar szövetség sajtófőnöke, Szabó Gergő beszélgetett Szoboszlai Dominikkal a november 12-i találkozóról. Az RB Salzburg játékosa elmondta, élete meccsére készül.

Négy nap múlva, november 12-én este, a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki-pótselejező-mérkőzést játszik Izland ellen. A tét pedig az, hogy melyik nemzeti együttes lesz ott a 2021-es Európa-bajnokságon. A Magyar Labdarúgó Szövetség Instagram-oldalán készített rövid beszélgetést Szoboszlai Dominikkal, az RB Salzburg játékosával, s természetesen szó esett a kiemelten fontos meccsről is.

„Életem meccse lesz ez az izlandi, várom már, hogy játszhassunk. (...) Sokszor volt már az, hogy csak egy lépés kellett, vagy ha ez vagy az történik. Nem szeretném, hogy az a „ha" ott maradjon. Mindenki kimegy a pályára, megmutatjuk mit tudunk, küzdünk a másikért, ahogyan a törökök, az oroszok, a bolgárok és a szerbek ellen tettük. Ezt ugyanúgy meg fogjuk tudni csinálni Izland elleni is, csak csapatként kell dolgoznunk, és meglesz az eredménye" – fogalmazott Szoboszlai.

A középpályás elárulta azt is, hogy miben látja az eddigi sikerek okát. 

„Mindenkinek jó a viszonya a másikkal, a pályán megértjük egymást, mindenki tudja a feladatát, mindenki küd a másikért. Van egy csapatkapitányunk, aki kiadja a feladatokat, de ő is ugyanúgy megcsinálja azokat. Van egy kapitányunk, aki szintén elmondja, mit kell csinálnunk. A meccsek előtt videózunk, megnézzük ellenfelek gyenge pontjait és megpróbáljuk, hogy sikeresen jöjjünk le a mérkőzések végén a pályáról – tette hozzá.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Insta Live Szoboszlai Dominikkal

Hungarian Football Federation (@mlsztv) által megosztott bejegyzés,

Szoboszlai egyébként úgy érzi jó állapotban van, nem sérült, s reméli tudja segíteni a válogatottat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás