promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szoboszlai beszélt a törökök elleni meccsről és arról, miért maradt Salzburgban
Borítókép:  OZAN KOSE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar válogatott játékosa, Szoboszlai Dominik az MLSZ TV-nek beszélt röviden a törökök elleni meccsről, szabadrúgásgóljáról, s arról, miért döntött úgy, hogy Salzburgban marad.

A Törökországi győzelem után, de még az Oroszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt az MLSZ TV rövidebb interjút készített Szoboszlai Dominikkal. A magyar válogatott középpályása több témát is érintett, szó esett a törökök elleni győzelemről, a szabadrúgásgóljáról, s arról is, miért döntött úgy, hogy Salzburgban marad. Nézzük témakörök szerint Szoboszlai gondolatait.

A törökök elleni meccsről...:

„Szerintem a törökök úgy mentek fel a pályára, hogy egyszerű meccs lesz, mi pedig úgy, hogy az első perctől az utolsóig küzdeni fogunk. Lehet kívülről úgy tűnt, hogy a törökök nem voltak a top formájukban, mi pedig iszonyatosan jól játszottunk, betartottunk minden taktikai utasítást, beszéltünk egymással, egymásért küzdöttünk és a végén kifizetődött." 

A szabadrúgásról...:

„Általában sok dolgot kell figyelembe venni: hol áll a kapus, hogy áll a sorfal. Meccs előtt nézegettem, hogy ugrik-e a sorfal, alatta talán el lehet-e lőni, spekulál-e a kapus, belép-e a sorfal mögé? Azért ez messze volt, így is, hogy három fős sorfalat állított, így csak annyi volt bennem, hogy kaput találjak és jól el is találtam. Sokat gyakoroltam kiskoromtól kezdve. Edzések után kint maradok, ha senki nem marad kinn velem, akkor egyedül."

A Salzburgban maradásról...:

„Volt egy pár csapat, amellyel szóba hoztak. Már 15 éves koromban elkezdtem oda járni edzésre, de csa 16 évesen tudtak leigazolni. Ott nőttem fel, nagyon sokat köszönhetek a klubnak. Idén még jobb Bajnokok Ligája szezont le tudok húzni, mint az előző, ezért döntöttünk így, hogy ez lenne a legjobb megoldás."

A válogatottról...:

„Ez volt a legjobb meccsem, amióta itt vagyok a válogatottnál. Ez volt a kilencedik meccsem. Az első félidő hihetetlen volt, hogy ment mindenki, hogy akar. Nem féltünk a hibáktől, nem követtünk el nagy hibákat. Játszottunk, futottunk, passzoltunk, segítettük a másikat. Teljesen mást vártam, szinte a fél csapat kicserélődött. Arra gondoltam, kicsit meg leszünk illetődve, mivel új a csapat, de kihoztuk belőle maximumot."

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás