promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gheorghe Hagi lesz a MOL Fehérvár következő edzője?
Borítókép:  Gheorghe Hagi. Forrás: eurosport.ro.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Román sajtóhírek szerint a MOL Fehérvár vezetősége (és személyesen Orbán Viktor miniszterelnök) a Kárpátok Maradonáját, Gheorghe Hagit akarja a fehérváriak kispadjára ültetni.

Új edzővel vágott neki a 2020-2021-es évadnak a MOL Fehérvár FC. A korábban Videotonként a Real Madridot is megverő együttes a Zalaegerszegi TE vezetőedzőjét, Márton Gábort ültette a kispadra – a magyar edzői kar nagy örömére.

Márton eddig sikerrel vette az akadályokat: 

  • továbbjutott a Európa-liga selejtezőjében,
  • a bajnokságban vezetik a tabellát (2 győzelem, 2 döntetlen), ám a vesztett pontok tekintetében a Ferencváros már megelőzi a fehérvári csapatot (a Fradi egy meccsel kevesebbet játszott).

Mindezek ellenére a vezetőedző nincs megelégedve a csapat teljesítményével.

„Néhányszor már ültem itt, és akkor nem nyertünk. Most nyertünk, és örülnöm kéne, de nekem számít az is, hogyan játszottunk, s talán ma futballoztunk a leggyengébben. Borzasztó időszakai voltak a meccsnek... Két pozitívum akadt csupán: megnyertük a mérkőzést, és a vége rendben volt, a cserék is hozzá tudtak tenni a játékhoz, amely nagyon nem volt jó. Óriásit kell javulnunk”

– mondta Márton Gábor az NSO szerint a Puskás Akadémia ellen megnyert mérkőzés után.

Időközben a román sajtó azt írja, hogy Gheorghe Hagit, azaz a Kárpátok Maradonáját akarja a csapat kispadjára ültetni a MOL Fehérvár FC vezetősége (és személyesen Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke győzködi a volt világklasszist) – írja sajtószemléjében a Főtér.

Az erdélyi lap szerint a bukaresti sajtó azt állítja, hogy két és fél millió eurós (nagyjából 892 millió forint) fizetést is tudnának adni a fehérváriak Haginak.

„A FC Viitorul vezetőedzői posztjáról a nyáron hat év után lemondó Haginak a nevét viselő konstancai fociakadémia tulajdonosaként korábban is jó viszonya volt felcsúti Puskás Akadémiával, ám a román sajtó inkább azt emeli ki, hogy a Videotonban két korábbi Viitorul-játékossal, a francia Lyes Hourival és a macedón Boban Nikolovval is újra együtt dolgozhatna a román edző. És persze ott van a kettős állampolgár Adrian Rus is, akiért egy éve emlékezetes és teljesen egyoldalú nyilatkozatháborút vívott és nyert meg a román futballvezetés – a szatmári focistából román válogatott lett”

– írja a Főtér.

A lap azt is hozzáteszi, hogy a bukaresti sajtó fixa ideája az, hogy a magyarok mindent vinnének az országból. Nem olyan rég arról írtak, hogy hamarosan a Kolozsvári CFR is magyar kézbe kerül.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás