promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem játszott jól a Fehérvár, mégis legyőzte a Puskás Akadémiát – videó
Borítókép:  a székesfehérvári Stopira (Ianique dos Santos Tavares) és Ganbold Ganbayar (b), a Puskás Akadémia játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott mérkőzésen a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó stadionban. Forrás: MTI/Illyés Tibor.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Összefoglaltuk a magyar labdarúgó-bajnokság 4. fordulójának szombaton lejátszott mérkőzéseinek legfontosabb történéseit.

Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a MOL Fehérvár és a Puskás Akadémia, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de a lüktető játék a félidő közepére alábbhagyott. A Fehérvár egy formás támadás végén megszerezte a vezetést, onnantól fölénybe kerültek a hazaiak, az addig jól játszó Puskás Akadémiát pedig láthatóan megfogta a bekapott gól.

A szünetben kettőt cseréltek a vendégek, akik ismét felpörgették a játékukat és a csereként beállt Josip Knezevic szabadrúgásával kiegyenlítettek.

A Vidi is próbált ritmust váltani, de sokáig pontatlanul játszott. A találkozó végéhez közeledve Ivan Petrjak ismét előnyhöz juttatta a Fehérvárt, innentől pedig már nem volt kérdéses, hogy megnyerik a meccset a vendéglátók.

MOL Fehérvár FC – Puskás Akadémia FC 3-1 (1-0)

Diósgyőri VTK–Budapest Honvéd 

Az első negyedóra mezőnyjátéka után gyakorlatilag az első komolyabb helyzetet értékesítve megszerezte a vezetést a vendégcsapat, amely a folytatásban is többet veszélyeztetett.

A hazaiak csak a játékrész utolsó harmadában váltak aktívabbá, de ez – legalábbis elsőre úgy tűnt – megbosszulta magát: Gazdag egy kontrából megiramodott, majd nagyszerű megoldással, szinte álló helyzetből, a labdát az egész diósgyőri védősoron átemelve megduplázta a Honvéd előnyét. A különbség azonban nem tartott sokáig, Grozav és Molnár révén ugyanis még a szünet előtt egyenlíteni tudtak a hazaiak. Az első játékrész hajrájában hat perc alatt három gól született.

A szünet után kiegyenlített játékot láthatott a közönség, majd ismét a félidő második felében pörögtek fel az események. Előbb Gazdag egy lesgyanús helyzet után ismét vezetéshez juttatta a vendégeket, majd Polgár Ugrai lerántásáért piros lapot kapott.

A Diósgyőr emberhátrányban sem adta fel a csatát, többször is zavarba hozta a Honvéd védelmét, de még egyszer már nem sikerült egyenlítenie, sőt, a végén – Ugrai révén – visszaállt a kétgólos különbség.

A ráadás pillanataiban Iszlai 11-est hibázott, majd még Grozav is kapott egy piros lapot.

A hazaiak harmadik meccsükön az első vereségüket szenvedték el.

Diósgyőri VTK–Budapest Honvéd 2-4 (2-2)

Mezőkövesd Zsóry–Budafoki MTE

A négypontos csapatok találkozója igazi különlegességnek számított, mivel a Mezőkövesd és a Budafok még egyik osztályban sem csapott össze egymással. Élénk mezőnyjátékkal és fegyelmezett védőmunkával indult a mérkőzés, az első fél órában két hatalmas hazai helyzet maradt ki.

Térfélcsere után egy lendületes kontrából a házigazdák megszerezték a vezetést, az újonc Budafok viszont a hajráig nem jelentett igazi veszélyt a kövesdi kapura.

Az utolsó percekben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de az eredmény már nem változott.

Mezőkövesd Zsóry–Budafoki MTE 1-0 (0-0)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás