promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az új Barca-edző új módszereket hozott magával – ezek változtak
Borítókép:  JOSEP LAGO / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Barcelona új vezetőedzője, Ronald Koeman érkezését követően igyekszik minél gyorsabban saját képére formálni a csapatot, ennek egyik eleme, hogy néhány, eddig megszokott dolgon máris változtatott.

A Barcelona vezetősége augusztus közepén gyorsan lépett, előbb menesztette a csapat vezetőedzőjét, Quique Setiént, majd szinte azonnal megtalálta a baszk tréner utódját, Ronald Koeman személyében. A holland szakember érkezését követően azonnal munkához látott. Egyfelől több játékossal (köztük például) Luiz Suárezzel is közölte, hogy nem számít rá, de azt is tudni, hogy a holland tréner Philippe Coutinhóra igényt tart.

Az új tréner azonban nemcsak személyi kérdésekben változtatott, hanem módszerbeli dolgokon is. Ronald Koeman tehát próbálja minél hamaraabb saját képére formálni együttesét. Az újdonságok közé tartozik a Marca által megszerzett információk szerint, hogy

  • hatvanról kilencven percre emelte az edzések időtartamát;
  • a tréningek inzenzitása az eddigieknél magasabb;
  • a labdarúgókban legkésőbb egy órával az edzések előtt az edzőközpontban kell lenniük, s készen kell állniuk az edzésre;
  • az edzés kezdési időpontját mindenkinek percre pontosan be kell tartania;
  • tisztelettel kell viszonyulni ahhoz, amikor az edző magyaráz egy feladatot.

A változtatásokat követően a spanyol lap szerint többen már „Koeman őrmester” becenévvel illetik új edzőjüket. Ugyan a játékosok nem biztosak abban, hogy sikeres szezonjuk lesz, de azt tudják, futniuk, edzeniük kell.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás