promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Barcelona edzője döntött Coutinho jövőjéről
Borítókép:  MIKEL TRIGUEROS / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Barcelona új vezetőedzője, Ronald Koeman közölte a klub vezetőségével, a 2020/2021-es idényben igényt tart Philippe Coutinhóra.

Az elmúlt években furcsa utat járt be Philippe Coutinho. A brazil játékos nagy reményekkel, elvárásokkal érkezett meg Barcelonába 2018 januárjában, majd nem hozta azt a teljesítményt, amit vártak tőle (igaz, nem is abban a pozícióban futballozott, ahol a legjobbját tudja nyújtani), s ezután került kölcsönbe 2019 augusztusában a Bayern Münchenhez. 

A bajor csapattal pedig triplázott az elmúlt idényben: német bajnokságot, Német Kupát és Bajnokok Ligáját nyert. Annak ellenérre, hogy nem volt alapembere együttesének – minden sorozatot figyelembe véve – 38 meccsen játszott, 11 gólt rúgott és 9 gólpasszt osztott ki.

A remekül sikerült szezon után a brazil játékos Münchenből visszakerült Barcelonába, s úgy tűnik, hogy a 2020/2021-es idényt a katalán együttesnél tölti. A Barcelona új vezetőedzője, Ronald Koeman ugyanis közölte a klub vezetőségével, hogy igényt tart Coutinho játékéra. Sajtóhírek szerint a holland tréner érdekes módon nem a támadószekcióban, hanem a középpálya közepén használná a futballistát.

A Marca szerint egyetlen opció arra, hogy ezen a nyáron Coutinho távozzon a csapattól, ha egy klub jelentős ajánlattal áll elő, s ezzel ideiglenesen megszerzni a labdarúgót.

Érdekesség, hogy korábban már arról is szó volt, hogy a Barcelona fizetni is hajlandó azért, hogy valaki vigye el Coutinhót. És még valami, az azért kifejezetten pikáns, hogy a támadó 23 nappal ezelőtt még jelenlegi csapata ellen szerzett gólt a Bayern München mezében a Bajnokok Ligájában: emlékezetes, hogy a Bayern 8:2-re verte a Barcelonát a BL-negyeddöntőjében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás