promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Bayern München 8-2-re kiütötte a Barcelonát! – videó
Borítókép:  Robert Lewandowski is betalált a Barcelonának. Forrás: AFP/Manu Fernandez.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Döbbenetes végeredményt hozott a Bajnokok Ligája-negyeddöntőjének csemegéje, a Barcelona–Bayern München összecsapás.

A Bajnokok Ligájának egyik elődöntője már kialakult, és nagy örömünkre annyi már bizonyos, hogy lesz magyar érdekeltség a döntőben.

A másik ágon rendezték a sorozat egyik legpikánsabb párosítását a Barcelona–Bayern München találkozót, ami előtt az is kiderült, hogy a bajorok 19 éves kanadai játékosának, Alphonso Daviesnek kedvenc játékosát, Lionel Messit kellene megállítania.

A két gigász nem sokat teketóriázott, és a kezdő sípszó után azonnal egymásnak esett. Az első helyzetet a Barcelona hagyta ki, postafordultával a Bayern München nem hibázta el a ziccert. Mire feleszmélhettünk volna, David Alaba a saját kapujába rúgta a labdát, és még csak a 7. percben jártunk...

A kapott gól nem fogta meg a bajorokat, és a játékukból következett, hogy csak idő kérdése és újra meg fogják szerezni a vezetést.

[[galeria]]

Nem ragozzuk, inkább pontokba szedjük:

  • a 22. percben a Barca a saját tizenhatosa előtt labdát vesztett, a helyzetet Ivan Perisic értékesítette.
  • a 27. percben Thiago-Goretzka-Gnabry volt a labda útja, és utóbbi nem is hibázott.
  • mielőtt a katalánok felébredtek volna sokkból – Robert Lewandowski közben kihagyott egy ziccert –, a 31. percben Thomas Müller megduplázta góljai számát.

Éppen csak eltelt a mérkőzés harmada, amikor már négy rúgott gólnál járt a Bayern München. Nem is erőltették meg magukat a maradék tizenöt percben.

Érdekesség, hogy a Barcelona még soha nem kapott az első félidőben négy gólt BL-meccsen.

Nyilvánvaló volt, hogy változtatni kellett katalán oldalon, így a második játékrészre érkezett is Antoine Griezmann. Bár nem ő, de Luis Suarez gondoskodott arról, hogy a remény felcsillanjon a Barcalonánál, ugyanis az 57. percben egy szép egyéni alakítás után gólt lőtt. Ám percek alatt kiderült, hogy Lionel Messiék ezen a napon biztosan nem fognak BL-elődöntőbe jutni. A 63. minutumban, a már korábban emlegetett Alphonso Davies bámulatos cselsorozat után gólt lövetett Joshua Kimmichkel.

A Barcelona pedig beletörődött a vereségbe. A katalán drukkerek számára különösen fájó lehetett, hogy a játékosok már húsz perccel a vége előtt elengedték a mérkőzést. Előbb Robert Lewandowski fejelt gólt, majd érkezett a Barca kölcsönjátékosaként Münchenben szereplő Philippe Coutinho, aki kétszer is mattolta Marc-André Ter Steigent. Totális összeomlás!

Az Opta arra hívta fel a figyelmet, hogy a Barcelona utoljára 74 éve kapott nyolc gólt egy mérkőzésen. 1946-ban a Sevilla tömte ki a katalánokat a Spanyol Kupában.

A Bayern München pedig várhatja a Manchester City – Olympique Lyon mérkőzés győztesét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás