promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az RB Leipzig legyőzte az Atlético Madridot, Gulácsi és Orban BL-elődöntős – videó
Borítókép:  Gulácsi Péter a mérkőzés utolsó mozzanataként tisztázott Álvaro Morata elől. Forrás: AFP/Lluis Gene.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusaként végigvédte az Atlético Madrid elleni BL-negyeddöntőt. Willi Orban a kispadról figyelte az eseményeket.

A Bajnokok Ligájának egyik ágának első mérkőzését már lejátszották, ahol a francia Paris Saint-Germain drámai végjátékban jutott tovább az olasz Atalanta ellen. Így Neymarék már nyugodtan várhatták ellenfelüket.

Az RB Leipzig és az Atlético Madrid összecsapása érdekfeszítőnek ígérkezett magyar szurkolói szempontból, hiszen a német gárda kapuját Gulácsi Péter védte, míg a kispadon ott ült válogatottunk másik tagja, Willi Orban.

A csapatok egymásnak estek, és már az első tíz percben mindkét kapu előtt volt lehetőség. Azonban a német drukkerek egy pillanatra felszisszenhettek, amikor Gulácsi egy védés után, összekoccintotta Saúl lábát, ám a játékvezető sípja néma maradt, és a VAR sem látott okot arra, hogy a bíró büntetőt ítéljen. A spanyol kapu előtt is volt egy gyanús eset, ám lengyel Szymon Marciniak ekkor sem fújta meg a sípot.

A második félidő elejét megnyomta a lipcsei csapat, aminek köszönhetően az 51. percben egy korszerű támadás után – pontosan egy évvel ezelőtt még a Ferencváros ellen remeklő – Dani Olmo megszerezte a vezetést. A hátrány tudatában egyet tekert a fordulatszámon Diego Simeona csapata, és a 71. percben az Atlético Madrid legdrágább játékosa, a portugál Joao Félix büntetőt harcolt ki. A sértett maga állt oda a labda mögé, és bár Gulácsi érezte az irányt hárítani nem tudott.

Kezdődhetett minden előről... A csapatok egymást gyűrték, a játékosok pedig lélekben már a hosszabbításra készültek, amikor a németek egy, egyérintéses támadás végén megszerezték a győzelmet jelentő gólt: Tyler Adams lövése megpattant az egyik spanyol védőn, ami így becsapta Jan Oblakot.

Az RB Leipzignek így a PSG-vel kell megküzdenie a döntőbe jutásért.

Ez a párosítás pedig azt jelenti, hogy mindenképpen lesz magyar érdekeltség a Bajnokok Ligája 2019-2020-as szezonjának utolsó meccsén:

egyik oldalon a PSG másodedzőjeként tevékenykedő Lőw Zsolt, a másikon a lipcseiek kapusa, Gulácsi Péter, és védője, Willi Orban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás