promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csúnya pofont kapott és kiesett a Fradi a BL-ből
Borítókép:  MTI/Illyés Tibor
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Ferencváros hazai pályán 4-0-s vereséget szenvedett a Dinamo Zagreb ellen, s ezzel búcsúzott a Bajnokok Ligájától. Marad az Európa-liga playoff.

[[adv]]

A Ferencváros – kis túlzással – bravúros döntetlent ért el a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének odavágójáb Zágrábban. Ugyanis hiába tűnt úgy az első tíz perc után, hogy a Dinamo már az első mérkőzésen eldönti a párharcot, a vége 1-1-es döntetlen lett. Maradt tehát esélye a Fradinak egy lépéssel közelebb jutnia a BL főtáblájához.

[[cikk]]

A kérdés tehát az volt:

elköveti-e ugyanazt a hibát a Zagreb a visszavágón?

A válasz rövid és egyszerű: nem.

Már az első percekben lehetett látni, a Dinamo Zagreb nem bíz semmit a véletlenre, közép- olykor egészen magas presszing, a második, lepattanó labdák begyűjtése és minél nagyobb arányú siker a párharcokban. Szóval egy agresszív és a Fradinál a teljes mérkőzésen nagyobb sebességgel futballozó horvát csapat játszott a Groupama Arénéban.

Az első gól már a 16. percben megszületett Ademi révén, az addig keveset mutató Olmo adott neki remek mélységi indítást.

Ugyan az első félidő második felében a Fradi többször is eljutott ellenfele kapujáig, de ott rendre rossz döntések születtek. Míg a második félidő elején, a 47. percben Petkovic lezárta a nyitott kérdést.

Nyolc perccel, az 55. percben jött a harmadik találat.

És, hogy a búcsú ne legyen szép, arról a 79. percben Gojak gondoskodott, megszerezve csapata negyedik találatát.

A Ferencváros ezzel búcsúzott a BL-től, egyúttal készülhet az Európa-liga playoff körére.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás