promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eldőlt Szoboszlai Dominik jövője
Borítókép:  Szoboszlai Dominik. Forrás: APA-PictureDesk via AFP/David Geieregger.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az osztrák Red Bull Salzburg magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik egy felkészülési találkozót követő sajtótájékoztatón jelentette be döntését.

A magyar válogatott labdarúgó jövője mostanáig kérdéses volt. Sokáig arról volt szó, hogy az AC Milanhoz igazol, hiszen a milánói klubhoz tartó Ralf Rangnick ragaszkodik hozzá. Miután azonban az olasz csapat két évvel meghosszabbította jelenlegi vezetőedzőjének, Stefano Piolinak a szerződését, annak az esélye, hogy Szoboszlai a Milanhoz igazol, jelentősen csökkent. A magyar focistát az elmúlt hónapokban olyan klubokkal hozták szóba, mint a Liverpool, az Arsenal vagy épp a Lazio.

Ezzel párhuzamosan a Transfermarkt számításai szerint Szoboszlai Dominik piaci értéke három hónap alatt majdnem megduplázódott. A játékos 2020 áprilisában még 13,5 millió eurót ért, mostani értéke, 2020 júliusában, már 25 millió euró.

Az idő előrehaladtával egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy Szoboszlai klubja, a Red Bull Salzburg szeretné megtartani magyar válogatott játékosát. Erre utalt a csapat sportigazgatójának, Christoph Freundnak a nyilatkozata is:

„A Salzburggal minden esélye megvan, hogy európai kupameccseken szerepeljen, vagyis a fejlődése garantálva van a klubunknál”.

A csapat augusztus 25-én felkészülési mérkőzést játszott az angol Liverpollal, a végeredmény 2-2 lett.

A mérkőzésen – az előre megbeszéltek szerint – 31. percet játszott Szoboszlai Dominik, majd a találkozót követő sajtótájékoztatón a következőt mondta az NSO szerint:

„Beszéltem a családommal és a menedzseremmel, és úgy döntöttem, hogy maradok Salzburgban. Szeretném újra átélni a csapattal a Bajnokok Ligája-kalandot”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás