promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Változás a Forma-1-ben: 17 futamot rendeznek idén
Borítókép:  MARK THOMPSON / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A 2020-as Forma-1-es programban változás történt: a koronavírus-járvány miatt újraszervezett versenynaptár alapján az idén a tervezett 13 helyett 17 futamot rendeznek. A szezon december 13-án zárul az Egyesült Arab Emírségekben.

Négy futammal többet rendeznek a Forma-1-es világbajnokság 2020-as programjában. A program eddig tizenhárom futamból állt, de azzal, hogy a helyszínekhez Törökország, Bahrein (a közel keleti ország vállalta, hogy november végén és december elején is rendez versenyt) és Abu-Dzabi csatlakozott, immár tizenhét versenyt rendeznek ebben az évben. A döntésről a sportági szövetségi irányítói számoltak be. Az év december 13-án zárul az Egyesült Arab Emírségekben – írja a formula1.com.

A testület közleményéből kiderül,

hogy 2020-ban biztos nem lesz futam Kínában, ugyanakkor a kereskedelmi jogokat birtokló Liberty Media reményét fejezte ki, hogy jövőre ismét szerepel majd a naptárban Sanghaj.

Örömhír azonban, hogy néhány futamon – természetesen korlátozott számban –, de lehetnek nézők. A részleteket azonban még dolgozták ki a Nemzetközi Automobil Szövetség illetékesei.

„Ez az év eddig nem látott kihívás elé állította a Forma-1-et és az egész világot, köszönettel tartozunk mindenkinek, aki az F1-ben dolgozik, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetségnek, a csapatoknak és a partnereinknek is azért, hogy ki tudtuk alakítani ezt a tizenhét futamos naptárt”

– áll a közleményben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás