Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ezzel a kerettel készül a válogatott a törökök és az oroszok ellen

Ezzel a kerettel készül a válogatott a törökök és az oroszok ellen

Sport & Szabadidő

Ezzel a kerettel készül a válogatott a törökök és az oroszok ellen

Sport & Szabadidő

HZS 14:08

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kihirdette a Törökország és Oroszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő keretét. Mutatjuk a névsort.

A magyar labdarúgó-válogatott az október 8-i, Bulgária elleni Európa-bajnoki pótselejtezője előtt már két Nemzetek Ligája-mérkőzésen is pályára lép. A válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi az MLSZ sajtótájékoztatóján hirdette ki a Törökország és Oroszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő keretét. Előbbi ellenféllel szeptember 3-án idegendben, míg utóbbival, hazai pályán, szeptember 6-án játszik majd a nemzeti csapat.

Íme Marco Rossi kerete:

  • kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (MOL Fehérvár FC)
  • védők: Baráth Botond (Budapest Honvéd), Bese Barnabás (OH Leuven), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Korhut Mihály (DVSC), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Apollon Limassol), Tamás Krisztián (Budapest Honvéd)
  • középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Kalmár Zsolt (DAC), Schafer András (DAC), Nagy Ádám (Bristol City FC), Sigér Dávid (Ferencvárosi TC), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg)
  • támadók: Babati Benjamin (ZTE), Simon Krisztián (Újpest), Sallai Roland (SC Freiburg), Szalai Ádám (Mainz), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Szőke Adrián (Heracles)

„Mindig rengeteg szempontot kell mérlegelni a kerethirdetés során, most viszont még több szempontot kellett figyelembe venni. Néhányan sérültek, másoknak nincs csapata, vagy épp nincsenek megfelelő fizikai állapotban. Az utolsó kerethirdetéshez képest tizenegy új embert hívtam be. (...) Nagyon sok játékost monitorozunk folyamatosan. Minden labdarúgóra ugyanazok a szempontok vonatkoznak, fontos, hogy milyen poszton játszik és milyen formában van az adott játékos" - mondta Marco Rossi az M4-en élőben közvetített sajtótájékoztatón.

A szövetségi kapitány kitért Dzsudzsák Balázsra is. Mint mondta, rá ugyanazok a szabályok vonatkoznak mint másokra. Olyan játékosokat hív be ugyanis, akiknek van csapatuk, megfelelő fizikai állapotban vannak és részt vesznek mérkőzéseken. Azonban jelezte, sajnálja azért, hogy nem számíthat Dzsudzsákra. „Lehet rám azt mondani, hogy jó vagy rossz szövetségi kapitány vagyok, de az biztos, hogy őszinte és lojális vagyok, ezeket a döntéseimet senki más nem befolyásolja” – emelte ki az olasz szakember.

„A fiatalokat nem azért hívtam be, mert nincs más játékos, hanem mert számítok rájuk és ha bizonyítanak a következő mérkőzéseken, akkor ugyanígy szerepelni fognak a keretben Bulgária ellen is" – tette hozzá Rossi.

Borítókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP