Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A PSG már ott van a Bajnokok Ligája döntőjében – összefoglaló

A PSG már ott van a Bajnokok Ligája döntőjében – összefoglaló

Sport & Szabadidő

A PSG már ott van a Bajnokok Ligája döntőjében – összefoglaló

Sport & Szabadidő

HZS 23:18

A PSG a vártnál könnyebben, 3:0-ra verve az RB Leipziget jutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. Neymarék majd a Lyon-Bayern München győztesével játszanak.

A Paris Saint-Germain-RB Leipzig Bajnokok Ligája elődöntő előtt fontos kérdés volt: a lipcsei „kiscsapattól" ugyanazt az agresszív labda elleni játékot, magasra tolt védekezést és letámadások sorozatát láthatjuk-e? Avagy Julian Nagelsmann hátrébb rendeli csapatát, s félreteszi a presszingre épített futballját? Már az első félidő összképéből is egyértelmű választ lehetett kapni. Az RB Leipzig eltekintett a tőle megszokott gyors labdaszerzésen, s támadásvezetésen alapuló futballjától, ehelyett egy mélyebb védekezést választott, s csak időnként kísérletezett letámadással. Tette mindezt azért is a Lipcse, mert Timo Werner távozása miatt részben rá is volt kényszerítve.

De semmiképp sem vehető el az érdem attól a PSG-tól, amely uralta a mérkőzést, irányította a találkozót. Egy ütemmel, egy gondolattal ellenfele előtt járt. A párizsi csapat támadóhármasa: Mbappé, Neymar és Di Maria a folyamatos helycserékkel, a vonalak közötti játékával szélességben és hosszúsásgban úgy mozgatta ellenfelét, hogy végül keletkezzen megjátszható üres terület az RB Leipzig mögött. Míg labdavesztés esetén is gyorsan rendeződött vissza, megakadályozva ezzel ellenfele gyors ellentámadását.

A PSG a vártnál könnyebben, Di Maria, Bernat és Marquinhos góljaival 3:0-ra verte a BL elődöntőjében az RB Leipziget, s jutott a sorozat döntőjébe, ahol a Lyon-Bayern München győztesével játszik.

Mutatjuk a találkozó összefoglalóját:

 

Borítókép: MANU FERNANDEZ / POOL / AFP