promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kirúgta edzőjét a Juventus, argentin sztáredző irányíthatja Ronaldóékat?
Borítókép:  Cristiano Ronaldo és Maurizio Sarri. Forrás: AFP/Miguel Medina.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Bajnokok Ligájából való kiesés után tizenhat órával már nincs vezetőedzője a Juventusnak.

A Juventus csak egy ponttal, és évtizedek óta nem látott kapott góllal, de megnyerte az olasz labdarúgó-bajnokságot. Ellenben az Olasz Kupát elbukta a Napolival szemben. A pletykák szerint már ez sem igazán tetszett a gárda elöljáróinak. Azonban a koronavírus-járvány miatt elhúzódott a Bajnokok Ligája, így a 2019-2020-as szezont még megmenthette volna az Öreg Hölgy: Maurizio Sarri alakulata nem bírt a francia Lyon gárdájával, és idegenben szerzett góllal kiesett a BL-ből.

A találkozó utáni sajtótájékoztatón azonnal a vezetőedzőnek szegezték a kérdést a sajtó munkatársai:

mit gondol a jövőjével kapcsolatban?

Sarri azt válaszolta, hogy a klubvezetőkre nézve lenne tiszteletlenség, ha egyetlen egy meccs alapján keresnék az utódját. Sőt, amikor matematikailag biztossá vált, hogy a Juventus megnyeri a bajnokságot, akkor Fabio Paratici sportigazgató kijelentette, hogy a következő szezonban is Sarri lesz a csapat vezetőedzője.

Tiszteletlenség ide, kijelentés oda, augusztus 8-án délután – nem egészen tizenhat órával a BL-meccs után – közlemény jelent meg a Juventus honlapján, amiben az áll, hogy 

már nem Maurizio Sarri a torinói csapat edzője.

View this post on Instagram

Official - Maurizio Sarri relieved of his duties.

A post shared by Juventus (@juventus) on

Az állandóan rágózó szakember 51 tétmérkőzésen irányította a Juventust, 34 győzelem mellett 8 döntetlen és 9 vereség a mérlege.

A Juventus kiesése után azonnal elkezdődtek a találgatások arról, hogy ki fogja átvenni a csapat irányítását. Andrea Agnelli elnök mindenképpen Zinédine Zidane-t szerette volna elcsábítani a Real Madridtól, ám ez a próbálkozása úgy tűnik, hogy kudarcba fulladt. Így – bár több lehetséges név is felmerült: például a Lazio vezetőedzője, Simone Inzaghi – a neves külföldi szakportálok szerint Mauricio Pochettino veheti át Cristiano Ronaldóék irányítását.

Az argentin szakembert 2019 őszén menesztették az angol Tottenham Hotspur kispadjáról. Azóta munkanélküli, és már szinte mindegyik neves sztárcsapatnál felmerült a neve. Pochettinót családi gyökerei is Torinóhoz kötik, így elképzelhető, hogy az argentin igent mond Agnelli hívására.

Érdekesség, hogy Pochettinóhoz hasonlóan Sarri is egy londoni csapat (Chelsea) kispadját hagyta ott a Juventus kedvéért.

View this post on Instagram

Ronaldo Real Madrid

A post shared by ZEZO CARTOONS (@zezocartoons) on

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás