promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sorozatban kilencedszer lett olasz bajnok a Juventus! – videó
Borítókép:  így ünnepelnek a Juventus játékosai. Forrás: Marco Bertorello.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Két fordulóval a vége előtt azért lépett pályára a Juventus a Serie A 36. fordulójában a Sampdoria ellen, hogy egy esetleges győzelemmel matematikailag is bebiztosítsa a bajnoki címet.

A Sampdoria nem illetődött meg, egy fokkal kezdeményezőbben lépett fel a Juventus otthonában, mint ellenfele. Azonban ez helyzetekben nem igazán mutatkozott meg, ellenben az olasz foci hagyományaihoz méltóan hatalmas taktikai csata dúlt a pályán. Ennek megfelelően nem kímélték egymást a felek, sérülés miatt három embert is le kellett cserélni az első félidőben: kettőt a Juventusból, egyet a Sampdoriaból.

A játékvezető hét percet hosszabbított, ami jól is jött az Öreg Hölgynek, hiszen Miralem Pjanic alaposan becsapta a védőket (lövés helyett passzolt), Cristiano Ronaldo egy gyönyönyű tekeréssel megszerezte a vezetést.

A második félidő játékban már nem igazán hozott izgalmakat, ennek ellenére Ronaldo lövése kipattant a kapusról, Bernardeschinek pedig nem okozott gondot a kapuba továbbítani a labdát, így már kettővel mentek a hazaiak. Akiknek az is kapóra jött, hogy a 77. percben Thorsbyt kiállította a játékvezető.

A 89. percben Ronaldo kihagyott egy tizenegyest, ám ez már nem vehette el a Juventus játékosainak örömét, akik

sorozatban kilencedszer, egyébként pedig harminchatodszor nyerték meg az olasz labdarúgó-bajnokságot!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás