promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ronaldo két gólja semmire se volt elég, a Real nem tudott túljutni a Cityn
Borítókép:  PETER POWELL / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóin a Real Madrid 2:1-re kikapott a Manchester City otthonában, míg a Juventus hazai pályán verte 2:1-re a Lyont. Az előbbi párosítást tekintve a Manchester City jött ki győztesen, s ment tovább a negyeddöntőbe, míg utóbbi esetben elmondható: hiába villant kétszer Ronaldo, ez nem volt elég az olasz csapat továbbjutásához.

Amennyiben Pep Guardiola és Zinedine Zidane, a Manchester City és a Real Madrid vezetőedzőinek Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágók előtti nyilatkozataiból indulunk ki, akkor elmondhatjuk, csak részben igaz, hogy döntő jellegű mérkőzésről volt szó. Hiszen abból a szempontból megdől az állítás, hogy nem játszhat mindkét csapat kivárásra. A Real ugyanis 2:1-es hátrányból várta az angliai visszavágót, így olyan meccstervel kellett előállnia, amellyel gólokat szerez, de lehetőleg nem kap.

Történelmi mérkőzés várt Zidanera, amióta vezetőedzőként dolgozik, a BL egyenes kieséses szakaszában még nem kellett úgy idegenbe utaznia, hogy csak egy fordítással juthat tovább. Nehezítette a francia szakvezető dolgát, hogy a csapat kapitánya, Sergio Ramos – eltiltás miatt – nem állt rendelkezésére. A spanyol védő helyére Eder Militao került, illetve szintén a kezdőcsapatban kapott helyet Rodrygo. Míg Guardiola csapatában a meglepetés az volt, hogy a hatos pozícióra „termett" Fernandinho középhátvédként szerepelt. A fő kérdés az volt: hogyan szerez úgy gólokat a Real, hogy közben megállítja azt a Cityt, amely eddig a BL-ben 18 gólt lőtt?

Már az első percekben látványos volt, mit is akar Guardiola: az ellenfél térfelén letámadva, a Real középpályásait a támadásépítésből kizárva, minél közelebb az ellenfél kapujához labdát szerezve gólt lőni. A katalán edző terve a 9. pecben gólban mutatkozott meg, Varane vesztett labdát saját tizenhatosán belül, Sterling pedig köszönte a lehetőséget és megszerezte csapatának a vezetést. Változtatott a Real: Modric, Kroos mélyebbre lépve, hatékonyabban segítették a labdakihozatalt, igaz, mivel messziről indult a madridi támadás, nehézkesen történt a befejezés – már, ha egyáltalán történt. Ennek ellenére a 28. percben egy remek Rodrygo megoldás után és beadás után Benzema egyenlített. Ezzel együtt hatékony és gyors támadásokat csak elvétve tudott csak vezeti a Real.

A második félidőre se változott a játék képe. De talán a legmeglepőbb, mind a második játékrészre, mind a mérkőzés egészére vonatkozóan az volt, hogy a Real Madridnál a megszokottnál több egyéni hiba volt. Ezekben élen járt a találkozó első gólját „összehozó" francia világ- és Európa-bajnok Varane, aki a második City gól előtt is nagyot hibázott. Ezt követően ugyan egyszer-egyszer felért ellenfele kapujához a madridi együttes, de nem volt hatékonyság a támadások befejezésében. Guardiola együttese pedig okosan, ellenfelét fárasztva, egyúttal labdát tartva futballozott. Összességében, a két mérkőzést tekintve, a Manchester City megérdemelten jutott tovább, mert taktikailag, a helyzetek kialakítása, és a kapu előtt hatékonyságot tekintve felülmúlta ellenfelét.

A pénteki játéknap másik mérkőzésén a Juventus fogadta a Lyont. Az olasz együttes 1:0-s hátrányból kezdett neki a találkozónak, és a 12. percben még nehezebb helyeztbe került, ugyanis Depay révén vezetést szerzett a Lyon. Aztán jött Cristiano Ronaldo és előbb tizenegyesből, majd akcióból talált be, de ez sem volt elég a Juventusnak, amely búcsúzott a BL-től.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás