Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Cristiano Ronaldo már megint történelmet írt

Cristiano Ronaldo már megint történelmet írt

Sport & Szabadidő

Cristiano Ronaldo már megint történelmet írt

Sport & Szabadidő

HZS 13:50

Cristiano Ronaldo az első labdarúgó, aki a Premier League-ben, a La Ligában és a Serie A-ben is több mint 50 gólig jutott. Ráadásul Cristiano Ronaldónak volt szüksége a legkevesebb mérkőzéshez (61) ahhoz, hogy átlépje az 50 gólos határt Olaszországban.

A Juventus fontos lépést tett a bajnoki cím felé azzal, hogy az olasz bajnokság 34. fordulójában hazai pályán 2:1-re legyőzte a Laziót. A mérkőzésen Cristiano Ronaldo tizenegyesből és akcióból is betalált. A portugál két góljának köszönhetően immár 51, a Serie A-ban szerzett találatnál tart, ezzel pedig az első labdarúgó lett, aki

a Premier League-ben, a La Ligában és az olasz első osztályban is több mint 50 gólig jutott (az angol élvonalban összesen 84, míg a spanyol első osztályban 311 gólt szerzett.) Mi több, Cristiano Ronaldónak volt szüksége a legkevesebb mérkőzéshez (61) ahhoz, hogy átlépje az 50 gólos határt Olaszországban. A korábbi rekordot Andriy Shevchenko tartotta, az ukrán csatár 68 találkozó alatt jutott el 50 gólig – írja a Yahoo Sports.

A Lazio elleni mérkőzés után a Juventus edzője, Maurizio Sarrio arról beszélt, hogy Ronaldo egészen különleges:

„Amikor Cristiano vérszagot érez... egészen különleges, amilyen gyorsan regenerálódik a mérkőzések között. Nemcsak fizikailag, de szellemileg is”.

Borítókép: MARCO BERTORELLO / AFP