promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy nő Hollandiában engedély kapott arra, hogy a férfiak között focizzon
Borítókép:  nltimes.n
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ellen Fokkema az első nő Hollandiában, aki engedélyt kapott az ország labdarúgó-szövetségétől, hogy a férfiak között futballozzon.

Ellen Fokkema az első nő Hollandiában, aki engedélyt kapott az ország labdarúgó-szövetségétől, hogy a férfiak között futballozzon

írja az NL Times.

A Holland Labadarúgó Szövetség (KNVB) és Fokkema csapata, a VV Foaru közös sajtótájékoztatón jelentette be a döntést. A szövetség folyamatosan figyelemmel fogja követni a 19 éves labdarúgó pályafutását és játékát a Fokkema felnőtt férficsapatában. Amennyiben ugyanis kedvezők lesznek a tapasztalatok, akkor más felnőtt nők is lehetőséghez juthatnak majd a férfiak között. A jelenleg érvényben lévő szabályozás szerint Hollandiában fiúk és lányok csak az U19-es csapatig futballozhatnak együtt.

A Holland Labadarúgó Szövetség fejlesztési igazgatója arról beszélt, hogy évente legalább egy kérelem érkezik a szövetséghez azért, hogy engedélyezze, hogy hölgy is focizhasson saját klubja férficsapatában. 

„A KNVB  kiáll a sokszínűség és az egyenlőség mellett, és hisszük, hogy a labdarúgásban mindenkinek, minden tekintetben helyet kell biztosítani

– tette hozzá Art Langeler, aki azt is elmondta, hogy nagyon szép kihívás előtt áll Fokkema.

A 19 éves focista érthetően nagyon örült a döntésnek. Mint mondta, ötéves kora óta együtt játszik csapattársaival és nagyon sajnálta, hogy a következő évben ezt már teheti meg.

„A szövetség mindig azt tanácsolta, addig játsszak a fiúkkal, ameddig csak lehetséges, szóval miért ne lehetne lehetséges? Ez egy elég nagy kihívás, de ettől csak jobban érdekel a dolog. (...) Nem merek arról beszélni, hogyan fog menni, de nagyon boldog vagyok, hogy részt tudok venni ebben a kísérletben”

– fogalmazott Ellen Fokkema.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás