Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az Arsenal védője különleges „mesterhármast” hozott össze

Az Arsenal védője különleges „mesterhármast” hozott össze

Sport & Szabadidő

Az Arsenal védője különleges „mesterhármast” hozott össze

Sport & Szabadidő

HZS 17:17

David Luiz csereként lépett pályára az Arsenal csapatában a Manchester City elleni mérkőzésen, majd a második félidő elején kiállították. A brazil védő végül egy különleges „mesterhármassal” zárta a találkozót.

Ha néhány év múlva visszatekintünk, hogy megkeressük a brazil védő, David Luiz legszebb pillanatait, biztosan nem a június 17-i, Manchester City–Arsenal mérkőzést fogjuk elővenni. A futballista ugyanis a mezőny legrosszabb osztályzatát kapta a Whoscored portáltól. A 3.8-as értékelés mögött egy különleges „mesterhármas” áll. David Luiz ugyanis egy mérkőzésen (pontosbban 25 perc) alatt a következőket hozta össze:

  • elkövetett egy hibát, amelyből gólt kapott csapata,
  • büntetőhöz juttatta az ellenfelet,
  • kiállították.

Erre a „teljesítményre” legutóbb – a statisztikákkal foglalkozó OPTA szerint – 2015 augusztusában Carl Jenkinson volt képes egy West Ham United–Bournemouth mérkőzésen.

A találkozó után egyébként David Luiz – a BBC beszámolója alapján – elnézést kért teljesítményéért, s jelezte, hogy miatta kapott ki a csapat 3:0-ra a Citytől. Az Arsenal edzője, Mikel Arteta a találkozót követő sajtótájékoztatón nem kritizálta játékosát, akinek egyébként heteken belül lejár a szerződése a londoni klubbal.

Borítókép: LAURENCE GRIFFITHS / POOL / AFP