promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen még nem történt Cristiano Ronaldóval – Olasz Kupa-győztes a Napoli
Borítókép:  FILIPPO MONTEFORTE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Története hatodik Olasz Kupa-győzelmét szerezte meg a Napoli csapata, miután a sorozat döntőjében tizenegyesekkel verte a Juventust.

Túlzás lenne azt állítani, hogy az Olasz Kupa döntője szemetgyönyörködtető, látványos, helyzetekben gazdag mérkőzést hozott. A Napoli-Juventus mérkőzés sokkal inkább arról szólt, hogyan nem tud a Juventus gólt lőni, illetve arról, hogy lassítja, öli meg ellenfele játékát a Napoli, amely végül büntetőkkel nyerte története hatodik Olasz Kupáját.

„Sarrinak komoly problémái vannak. Most ő a Juventus edzője, és ez egy rossz Juventus volt, a Napoli ellenben remekül játszott. A Juve második félidőben mutatott játéka túl rossz volt. Lassú Juventust láttam. És, amikor rengeteg lassú fázisa van a játékodnak, akkor Ronaldo egy teljesen átlagos labdarúgónak tűnik" – fogalmazott a Luca Toni, az olasz válogatottal 2006-ban vb-t nyerő, jelenleg a Verona sportigazgatójaként dolgozó szakember.

Tény, a Juventus a koronavírus-járvány utáni újraindulást követő két mérkőzés rendes játéidejében egyszer sem talált kapuba. Ahogy az is igaz, amióta Cristiano Ronaldo a Juventus játékosa, a csapat nem nyert Olasz Kupát. Ráadásul olyan még nem történt a portugál játékossal, mint most, 

először fordult elő a karrierjében, hogy két egymást követő kupadöntőt elveszítsen. Most ugye az Olasz Kupát, 2019 decemberében pedig az Olasz Szuperkupát bukta el.

Ugyanakkor összességében a Napoli tudatosabban futballozva, megérdemelten győzött. Mutatjuk alább a mérkőzés összefoglalóját.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás