Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A szabályszegő szurkolók miatt az MLSZ-en csattanhat az ostor

A szabályszegő szurkolók miatt az MLSZ-en csattanhat az ostor

Sport & Szabadidő

A szabályszegő szurkolók miatt az MLSZ-en csattanhat az ostor

Sport & Szabadidő

HZS 13:10

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hosszú közleményt adott ki az elmúlt időszak történéseit összegezve. Mint a szervezet jelzi, a Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC Magyar Kupa döntőn történtekért (a két csapat szurkolótábora a távolságtartásra vonatkozó előírásokat nem tartotta be) az esetleges szankció a szövetséget sújtja. 

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hosszú közleményt adott ki, amelyben a koronavírus utáni újraindulás időszakát összegzi – beleértve a klubok munkáját, a szurkolók viselkedését.

A közlemény kitér a június 3-i Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC Magyar Kupa-döntőre is. Ez azért különösen érdekes, mert a találkozó után – ahogy azt megírtuk – több nemzetközi portál is kritikus hangvételű cikkben számolt be arról, hogy a két csapat szurkolótábora nem tartotta be a távolságtartásra vonatkozó előírásokat.

A szervezet jelzi,

a folyamatos tesztelés mellett az egyik legnagyobb felelőtlenség és legkockázatosabb dolog a folyamatos teszteléssel figyelt játékosok és az egészségügyileg ellenőrizetlen szurkolók esetleges érintkezése. A szurkolók és játékosok közös gólöröme, mérkőzés utáni ünneplése, a pacsizás a jelenlegi különleges helyzetben kifejezetten kockázatos, felelőtlen és ezek miatt az MLSZ szabályai által tiltott.

A rendőrségnek pedig jogában büntetni – akár a szurkolót a helyszínen, akár a szervező egyesületet. Ahogy a hatóság zártkapus mérkőzést is elrendelhet. A Magyar Kupa döntőt illetően a felelősség az MLSZ-t terheli, így egy esetleges szankció a szövetséget sújtaná.

Az MLSZ közleményében egyúttal köszönetet mondott a kluboknak a mérkőzések lebonyolításáért és a szurkolók nagy többségének viselkedésükért. 

„Összegezve, az elmúlt két hétben lejátszott tizenhárom mérkőzés a távolságtartás fentebb írt kérdését kivéve minden szempontból pozitív eredményeket hozott. Az MLSZ a klubokkal szorosan együttműködve változatlan fegyelemmel, a játékosok és a szurkolók egészségére tekintettel folytatja a munkáját, és törekszik az eddigi pozitívumok megőrzésére”

– írja a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Borítókép: facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg/