promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar Kupa-döntő: kemény kritikát kaptak külföldről a magyar szurkolók
Borítókép:  facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Több nemzetközi portál is kritikusan hangvételű cikkben számolt be arról, hogy a Magyar Kupa döntőjében a Mezőkövesd és a Budapest Honvéd szurkolóit nem érdekelte a társadalmi távolságtartás szabálya.

„Futballélmény, biztonságban! Mikor a múlt héten kivívta a két csapat a Magyar Kupa-döntőben való szereplés jogát, még mindenki egészségügyi zárt kapura készült. Mikor ma kinyitnak a kapuk,ezer ember léphet be a Puskás Arénába, hogy buzdítsa kedvenc csapatát! Minden jegy elkelt!"

– írta még június 3-án a Twitteren a Magyar Labdarúgó Szövetség, jelezvén, hogy szurkolók előtt rendezik meg a Magyar Kupa fináléját. Azt a finálét, amelyet végül tízezer ember előtt a Budapest Honvéd nyert 2:1-re a Mezőkövesd ellen.

A találkozóról a BBC, a USA Today és a News18 is beszámolt – méghozzá kritikus hangvételben. A cikkek ugyanis arról szólnak, hogy ugyan a mérkőzést helyszínen megtekintő szurkolók többsége odafigyelt az előírások betartására, ugyannakkor a kapuk mögött lévő Mezőkövesd, illetve Budapest Honvéd drukkerek figyelmen kívül hagyták, nem törődtek a társadalmi távolság betartásával. 

Az írások mindegyike tömören idézi a Magyar Labdarúgó Szövetség kupadöntőre vonatkozó előírását, amely a következőket tartalmazta:

„kizárólag minden negyedik széken ülhetnek szurkolók a lelátókon, vagyis minden szurkoló három ülés kihagyásával foglalhat helyet a mellette ülőhöz képest. A Puskás Aréna közösségi területein meg kell tartani a 1,5 méteres távolságot a mérkőzés előtt, alatt és után, ideértve a pénztárakat, a belépési pontokat, a büféket, illetve a mellékhelyiségeket is. A büféknél és a stadion egyéb területein a 1,5 méteres távolság betartását jelölések segítik".

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás