promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar Kupát nyert a Budapest Honvéd! – mutatjuk a gólokat
Borítókép:  MTI/Szigetváry Zsolt
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Magyar Kupa 2019/2020-as kiírásának győztese a Budapest Honvéd, miután a döntőben 2:1-re legyőzte a Mezőkövesdet.

A Magyar Kupa történetének 80. döntőjét rendezték 2020 június 3-án a Puskás Arénában. A finálé egyik résztvevője a Mezőkövesd fennállása történetében elöször jutott kupadöntőben, s tette mindezt nem érdemtelenül, hiszen az elődöntőben idegenben rúgott több góllal győzte le a MOL Fehérvár FC-t. Ellenfele, a Budapest Honvéd tizenkilencedik döntőjét játszatta, miután az elődöntőben az MTK csapatán tizenegyesekkel jutott túl. A bajnokságban a csapatok kétszer találkoztak, és mindkét alkalommal a Mezőkövesd nyert 2:1-re.

Mindkét együttes vezetőedzője alapvetően a védekezésre helyezte a hangsúlyt, míg a Budapest Honvéd egy 5-4-1-es felállásban védekezett, addig a Mezőkövesd inkább egy 4-5-1-es rendszert választott a labda ellen. A saját térfélen védekezés, a gyors ellentámadások vezetése, illetve az ellenfél szélső védekezésenék megbontása jellemezte a csapatok játékát az első húsz percben. Majd az első játékrész vége felé közeledve jött egy gyors gólváltás:

előbb egy szögletet követően, Lovric szerzett gólt a 33. percben, majd 4 perccel később Pekár lőtt nagyon szép gólt szabadrúgásból – igaz, a találathoz kellett a Hondvéd-kapus, Tujvel hibája.

[[v]] 

A második félidő eseménydúsabban kezdődött, mint az első. A Mezőkövesd többször a Honvéd védelme mögé kerülni, de a szélről visszatett labdák egyikéből sem lett gól. Aztán az 56. percben a Mezőkövesd jobb oldalára mozgott ki Lanzafame, majd okosan harcolt ki szabadrúgást. Ugrai remekül elvégzett pontrúgása után pedig egy kapu előtti kavarodást követően Kamber szerezte meg a Honvéd második gólját.

És mint később kiderült a győztes gólt. A Mezőkövesd ugyanis a második bekapott gól után nem tudott váltani, komolyabb helyzetet kialakítani a zártan védekező Honvéd védelem miatt. A Magyar Kupa 2019/2020-as kiírásának győztese tehát a Budapest Honvéd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás