Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Liverpool-uralom a világ legdrágább játékosai között

Liverpool-uralom a világ legdrágább játékosai között

Sport & Szabadidő

Liverpool-uralom a világ legdrágább játékosai között

Sport & Szabadidő

HZS - 2020.01.09. 14:05

A svájci székhelyű Sportudományi Központ (CIES) elkészítette a világ legdrágább játékosainak listáját. Több érdekességet is lehet találni. Lionel Messi és Cristiano Ronaldo elhelyezése mutatja, hogy korszakváltás jön.

A svájci székhelyű Sportudományi Központ (CIES) saját maga által kifejlesztett algoritmus alapján határozza meg évről évre játékosok értékét. Így tett most is a CIES, amely azzal nyitotta az új évtizedet, hogy egy listát tett közzé a világ legnagyobbra becsült labdarúgóiról. A tanulmány csak a topligákban (Bundesliga, La Liga, Premier League, Serie A, Ligue 1) játszó játékosokat vette figyelembe. (Akit érdekel, hogy milyen tényezők számítanak, arról itt olvashat.)

Több érdekesség is megfigyelhető a rangsorban:

  • korunk jelenleg két meghatározó játékosának egyike, Cristiano Ronaldo csak 80,3 millió ér, így a 49. helyen áll, míg Lionel Messi a 8. a becsült 125,5 millió eurós értékével
  • a legértékesebb kapus Alisson Becker (87 millió euró), a legdrágább belső védő Virgil van Dijk (93 millió euró), a legdrágább szélső védő pedig Trent Alexander-Arnold (110 millió euró)
  • az első húsz labdarúgó között négy Pool-játékos található: Salah, Firmino, Mané és a már említett Alexander-Arnold

A listát egyébként Kylan Mbappé vezeti 265,2 millió euróval, a második helyen Raheem Sterling áll 223,7 millió euróval, a harmadik helyre Salah került 175,1 millió eurós értékkel.

Borítókép: PAUL ELLIS / AFP