Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Barcelona edzője nem akarta leigazolni De Jongot

A Barcelona edzője nem akarta leigazolni De Jongot

Sport & Szabadidő

A Barcelona edzője nem akarta leigazolni De Jongot

Sport & Szabadidő

HZS - 2019.12.20. 18:18

A holland napilap, a De Telegraaf úgy tudja, hogy Ernesto Valverde nem akarta leigazolni a nyáron Frenkie de Jongot.

Az Ajax 2018/2019-es Bajnokok Ligája menetelésében főszerepet vállalt Frenkie de Jong. A holland középpályás korát meghazudtolóan intelligens. Ahogy szokás mondani: remekül olvassa a játékot, emellett pedig technikailag is igen képzett. Nem csoda, hogy ez év nyarán topcsapatok álltak érte sorba, végül a játékos a Barcelona csapatához igazolt 75 plusz 11 millió euró ellenében.

A holland napilap, a De Telegraaf azonban úgy tudja, hogy hiába jött létre az Ajax és a Barcelona között a megegyezés, s illeszkedett be gyorsan a katalán csapatba a játékos a Barca vezetőedzője, Ernesto Valverde nem akarta leigazolni De Jongot.

Mint a cikk jelzi, a játékos akart nagyon Barcelonába szerződni, hiszen egyszerűen beleszeretett a klubba és abba, hogy egy csapatban játszhat Lionel Messivel. Az írás ezzel együtt azt is megjegyzi, hogy Valverde nem abba a pozícióban játszatja a hollandot, ahol a helye van.

„Az ő erőssége, ha hatos pozícióban, mélyeségi irányítóként futballozhat. Jelenleg azonban arra van kényszerítve, hogy úgy játszon, mint egy robotpiolóta bekapcsolt kézifékkel”

– jegyzi meg az újságíró.

A PSG edzője, Thomas Tuchel és a Manchester City trénere, Pep Guardiola is győzködi De Jongot, hogy csatlakozzon csapatához.

Borítókép: JOAN VALLS / NURPHOTO