Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Dortmund sztárja 51 éves Bundesliga-rekordot döntött meg

A Dortmund sztárja 51 éves Bundesliga-rekordot döntött meg

Sport & Szabadidő

A Dortmund sztárja 51 éves Bundesliga-rekordot döntött meg

Sport & Szabadidő

HZS 19:19

A Borussia Dortmund labdarúgója, Jadon Sancho a legfiatabb Bundesliga-játékos, aki elérte a 22 rúgott gólt. Tette mindezt 19 évesen és 267 naposan.

Akadnak ugyan kisebb-nagyobb problémák Jadon Sanchóval, de az kétségtelen, hogy a még mindig csak 19 éves játékos a világ futballjának egyik nagy, jövőbeli ígérete. S ezt bizonyítja is. A Borussia Dortmund labdarúgója a Bundesliga legutóbbi fordulójában az RB Leipzig kapuját vette be a 3-3-ra végződő, egyébként elképesztő mérkőzésen. Ez volt zsinórban a támadó hetedik találkozója, amikor gólt szerzett – írja a Goal.

Ezzel pedig egy 51 éves rekordot döntött. Immár az angol labdarúgó a Bundesliga történetének legfiatalabb játékosa, aki eljutott 22 lőtt gólig. Tette mindezt 19 évesen és 267 naposan. A korábbi rekordot 19 évesen és 269 naposan még Horst Köppels állította fel 1968-ban.

De Sancho más területen is jeleskedik: jelenleg ő az egyetlen játékos az európai topligákat tekintve, aki ebben a szezonban több mint 10 gólt lőtt és 10 gólpasszt adott. Nevéhez egészen pontosan jelenleg 12 gól és 12 assziszt fűződik.

Borítókép: FIRO SPORTPHOTO / JÜRGEN FROMME / AUGENKLICK/FIRO SPORTPHOTO / DPA PICTURE-ALLIANCE