promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ki lehet Emery utódja az Arsenalnál? Akad néhány nagy név
Borítókép:  DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Arsenal kirúgta Unai Emeryt. Kérdés azonban, hogy ki lehet az utód? Ki az az edző, aki hosszú távon képes sikeres pályára állítani a londoni klubot?

Véget ért az Arsenalnál Unai Emery edzői korszaka. A baszk szakember 2018 nyarán vette át a csapatot Arsene Wengertől, amellyel egy Európa-liga döntőt és egy bajnokságban elért ötödik helyezést tudott felmutatni. 

Ellenben következetes és sikeres játékfilozófia csak nyomokban volt felfedezhető. Ahogy azt is lehetett érzékelni, hogy nehezen kezeli az olyan egyéniségeket, mint Mesut Özil. A német játékossal szemben egyszerű megoldást alkalmazott Emery: nem játszatta. 

 

Az utóbbi hetekben, hónapokban a csapat negatív szereplése következtében még jobban felerősödtek azok a hangok, miszerint Emerynek mennie kell. Végül a klub vezetősége, a Frankfurt elleni 2-1-es Európa-liga vereség után döntött úgy, hogy kirúgja vezetőedzőjét.

 

S, hogy ki jöhet a helyére? Jelenleg az a biztos, hogy Fredrik Ljungberg megbízott menedzserként irányítja a csapat felkészülését. A hosszabb távú megoldásra több jelölt is van – írja az Express.

A sajtóinformációk szerint Nuno Espirito Santo lehet a befutó, aki jelenleg a Wolverhamptonnál dolgozik. Szintén esélyes Mikel Arteta, a Manchester City másodedzője, illetve Mauricio Pochettino. Artetával kapcsolatban egyébként korábban már Guardiola is elárulta, hogy nem tartja vissza segítőjét, amennyiben távozni akar. 

A SkySport pedig úgy értesült, hogy a klub felvette a kapcsolatot Massimiliano Allegrivel.

A Ladbrokes az alábbi oddszokat társította az edzőjelöltek mellé:

  • Nuno Espirito Santo – 11/8
  • Freddie Ljungberg – 6/4
  • Mikel Arteta – 9/2
  • Mauricio Pochettino – 8/1
  • Massimiliano Allegri – 10/1
  • Eddie Howe – 12/1
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás