Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Barca játékosa bemutatja: Amikor a futball művészetté válik

A Barca játékosa bemutatja: Amikor a futball művészetté válik

Sport & Szabadidő

A Barca játékosa bemutatja: Amikor a futball művészetté válik

Sport & Szabadidő

HZS - 2019.11.18. 20:20

Készült egy 11 perces alkotás a Barcelona játékosáról, Sergio Busquets-ről. A cím pedig önmagáért beszél: amikor a futball művészetté válik.

Napjaink labdarúgásában felértékelődött a védekező középpályások szerepe. Nemcsak a szakma, de a szurkolók, a futballkövetők számára is. Ahhoz, hogy ez a folyamat elinduljon szükség volt Claude Makélélé „munkásságára” 2000 és 2003 között a Real Madridban. A francia játékos játéka láttán kezdődött el a pozíció átértékelésének folyamata.

Persze, a poszt – sajátosságaiból fakadóan – sosem lesz olyan magas polcon, mint egy kreatív megoldások sokaságát alkalmazni képes játékos. De Makélélé játéka megmutatta, hogy egy hasznos védekező középpályás legalább olyan fontos egy csapat számára, mint egy hatékony csatár.

 

Sergio Busquets a Barcelona játékosának teljesítménye, illetve ennek hasznossága sokszor nehezen észrevehető. Hiszen kevésbé látványos, mint Messi vagy Neymar játéka. Azonban a spanyol labdarúgóra hívja fel a figyelmet egy most elkészült tizenegy perces alkotás. 

Az „AS Comps - Match Compilations” Youtube-csatorna alkotója által készített összeállítás rámutat egy korábban, Busquets-szel kapcsolatban többször hangoztatott mondás igazságtartalmára:

„Ha nézed a játékot, nem látod Busquets-t. Ha nézed Busquets, látod a játékot.”

Borítókép: JOSE BRETON / NURPHOTO