promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a második magyar, akinek sikerült a Seven Summits
Borítókép:  Facebook/Neszmélyi Emil Everest csúcsmászó
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Seven Summits a világ egyik legnehezebb, s legszínesebb kalandokat ígérő kihívása, melyet eddig egyetlen magyarnak sikerült teljesítenie, Németh Alexandrának. Most már ketten vannak a sorban, ugyanis Neszmélyi Emil június 14-én megmászta az alaszkai Denalit, mely az utolsó megmászatlan csúcsa volt.

Neszmélyi Emil Facebook-oldalán adta hírül, hogy befejezte a Seven Summits nevű hegymászó kihívást. A sorozat lényege, hogy az embernek fel kell kapaszkodnia az összes kontinens legmagasabb csúcsára. A magyar mászó az Alaszkában található, 6194 méter magas Denalit hagyta utoljára. Németh Alexandra után ő a második magyar, akinek sikerült végigcsinálnia a Seven Summits-et. A magyar hölgy tavaly végzett, az Everest volt az utolsó hegycsúcsa.

A civilben jogász Neszmélyi azzal vált híressé 2016-ban, hogy az északi oldalról mászta meg az Everestet, ez sokkal hosszabb, nehezebbnek tartott út a nepálinál. Ezután sorra jöttek a csúcsok. A Denalival egyszer már próbálkozott, de a rendkívüli időjárási körülmények miatt vissza kellett fordulnia a csapattal, mellyel akkor mászott. Az utolsó előtti állomás a Vinson Massif volt a Déli sarkon, az expedíció előtt interjút is készítettünk Neszmélyivel a felkészülésről.

Most Koncz Ákossal vágott neki Alaszkának, s mint írja, bár iszonyatosan nehéz volt a túra, minden a terv szerint haladt, s a kétfős expedíció hegyi vezető nélkül ért fel a csúcsra.

(..) A 7 Summits sikerén felül ez egy értékes, közös magyar siker is, ami számomra mindig nagyon fontos

- írta Neszmélyi.

Neszmélyi Emil asztmás, mászásával arra is szerette volna felhívni a figyelmet, hogy kellő akarattal és motivációval ilyen rendkívül nehéz akadályokat is bárki legyőzhet, még betegsége ellenére is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás