promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az AS Roma Twitter-oldalán köszöntötte a magyar focicsapatot
Borítókép:  Twitter/AS Roma official
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az évtizedek után újjáélesztett Budapesti Atlétikai Klubnak (BAK) pár hete a mezével pózolt a Duran Duran együttes. Most az AS Roma Twitter-oldala harsogja az amatőr focicsapat nevét.

Azt követően, hogy a Duran Duran popzenekarnak köszönhetően világhírnévre tett szerte a BLASZ III-as Budapesti Atlétikai Klub (BAK), most a nemzetközi focitérképre is felkerült a csapat.

Az AS Roma angol nyelvű Twitter-oldalán június 4-én a nap csapatának választotta a klubot.

A Roma megemlékezésképp tett így, ugyanis június 14-16. között a BAK az Egri Erbstein torna keretében vendégül látja a Corinthian-Casuals FC, a Testvériség és a BEAC csapatait.

A kupát Egri Erbstein Ernőről nevezték el, aki a BAK-ban focizott 1915 és 1924 között, majd edzőként háromszor is a csúcsra repítette a Grande Torino-nak elnevezett, tényleg focióriássá vált klubot. Az esemény az amatőr futball hagyományai előtt tiszteleg, minden meghívott csapat amatőr státusban játszik saját bajnokságában, és évszázados múltra tekint vissza. A BAK például 1900-ban alakult, majd 1947-ben megszűnt, s 2018-ban újraélesztették.

Az AS Romának egyébként van kapcsolódási pontja a magyar futballhoz: Schaffer Alfréd, aki a magyar válogatott szövetségi kapitánya volt az 1938-as vb-ezüstérem idején, 1942-ben vezette bajnoki címig az együttest.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás