Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A vak drukker szobrot kapott imádott csapata stadionjának lelátóján

A vak drukker szobrot kapott imádott csapata stadionjának lelátóján

Sport & Szabadidő

A vak drukker szobrot kapott imádott csapata stadionjának lelátóján

Sport & Szabadidő

Gaba 09:16

A spanyol Valencia futball csapata egészen felemelő módon emlékezik meg egyik szurkolójáról, aki hiába volt vak, évtizedeken át járt ki a csapat meccseire. A két éve elhunyt drukker mostantól újra ott van a lelátón teljes életnagyságban – egy szobor formájában.

Csodálatos ajándékot kapott szeretett klubjától a két éve elhunyt Vicent. A Valencia az oldalsó lelátón leszereltette a 164. széket, és egykori fanatikus szurkolója szobrát csavarozta a helyére.

A Barcelonától délre található spanyol nagyváros csapata, a Valencia CF idén töltötte be századik születésnapját, tradicionálisan erős a spanyol bajnokságban, nyert hat bajnoki címet, UEFA-kupát, Vásárvárosok Kupáját, és sorozatban kétszer jutott BL-döntőbe az ezredforduló idején. Idén az Európa-liga elődöntőjéig verekedte magát. Nem véletlen hát, hogy erős szurkolói bázissal rendelkezik.

Vicent a sportbible.com cikke szerint negyven éven át járt ki a csapat meccseire bérletesként úgy, hogy semmit sem látott az összecsapásokból. Ugyanis ötvenes éveiben járva megvakult. Ez sem tarthatta azonban vissza attól, hogy minden meccsen ott legyen a Mestallában, a Valencia otthonában.

A klubnál ezért rendhagyó móson szerettek volna köszönetet mondani neki. A két éve elhunyt szurkoló emlékére életnagyságú szobrot készítettek, és a fő lelátó alsó részén oda ültették, ahonnan Vicent nézte a meccseket.

Mostantól ő is ott lesz újra minden találkozón, amíg csak el nem bontják a Mestallát.

Borítókép: Twitter