Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zidane ezekre a játékosokra nem számít a következő idényben

Zidane ezekre a játékosokra nem számít a következő idényben

Sport & Szabadidő

Zidane ezekre a játékosokra nem számít a következő idényben

Sport & Szabadidő

Promotions 14:04

Real Madridhoz visszatért korábbi sikeredző Zinedine Zidane már a jövő csapatát építi. A hírek szerint több játékosa már tudja, hogy a nyáron új csapat után kell néznie, ugyanis a francia szakember nem számít rá.

Amekkora öröm a Real Madrid szimpatizánsai számára Zinedine Zidane visszatérése, legalább akkora feladat előtt áll a francia szakember. Most ugyanis egy nagyszabású átalakítást kell levezényelnie. Részben emiatt is veti fel cikkében a Marca, hogy mindenki arra kíváncsi, mi jár a tréner fejében. Azaz, ki megy, ki marad, s ki, kik azok a futballisták, akik nyáron érkeznek, érkezhetnek. A hírek szerint Hazard például biztosan Madridba teszi át székhelyét.

Összetett kérdésről van szó. Az új Zidane-korszak pályán látott képe – taktikai szempontból – megegyezik azzal, amit a három Bajnokok Ligája-győzelem során látni lehetett. Tehát tartalmilag egyelőre nincs jelentős változás. Ahogy minőségben sem. Utóbbi márpedig kiemelten fontos tényező a francia számára, hiszen a történelmi BL-siker mögött minőségi egyéni teljesítmények sorakoztak. Elég csak Ronaldo, Modric vagy Marcelo játékára gondolni.

Ahhoz, hogy a következő évek is tartogassanak sikereket a nyáron komoly ráncfelvarrást kell végrehajtani a Real Madridnak, s Zidane-nak. A tréner a Marca információ szerint biztosan nem számít Sergio Reguilon, Dani Ceballos játékára, és valószínűleg Marcos Llorente sem lesz tagja a jövő Real Madridjának.

Ugyanez a helyzet Gareth Bale esetében. A Marca, a klub belügyeit jól ismerő forrásból úgy tudja, Zidane közölte a wales-i futballistával, nem tart rá igényt. Vannak azonban bőven gondok Bale eladásával, s az sem könnyíti meg a következő lépés megtételét, hogy Bale korábban jelezte, nem akarja elhagyni a Real Madridot.

Borítókép: GABRIEL BOUYS / AFP