promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jövőre magyar-székely meccs is lesz a hoki vb-n
Borítókép:  Magyar Jégkorong Szövetség
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarország vereséget szenvedett a nur-szultani divízió I/A-s hoki világbajnokság utolsó fordulójában Kazahsztántól. A rendező kazahok megnyerték a tornát, mi ötödikek lettünk, s mivel a székely hokisok repítette Románia győzelmi sorozatával megnyerte a divízi I/B-s vb-t, így jövőre székely-magyar összecsapást is rendeznek a világbajnokságon.

Mindkét hoki válogatott, a kazah és a magyar is ünnepelt a vasárnapi mérkőzésen. A hazaiak feljutást az elitcsoportba, Dél-Korea Fehéroroszország feletti győzelmével ez játék nélkül is összejött nekik. A magyarok pedig azt, hogy Szlovénia Litvánia elleni 9-0-s mészárlásával biztosan bent maradnak a divízió I/A csoportban.

Magosi Bálint nem épült fel sérüléséből a mérkőzésre, a többiek vállalták a játékot. A kazahok a telt házas vb-összecsapáson erősen kezdtek, 11-7 volt a kapuralövési arány a javukra, a vendég kapuban Bálizs Bencének sűrűn akadt dolga. A magyar drukkerhad időnként leszurkolta a sokezres kazah publikumot, jó volt ezt hallani.

A második harmadban sajnos Macualay rosszkor cserélt, Mihajlisz suhant el és bevágta a vezető gólt (1-0). Nekrjacs emberelőnyben növelte az előnyt a záró harmadban, amire Sofron István felelt kisvártatva. Rimarjev gólja eldöntötte a mérkőzést,  3-1-re győzött Kazahsztán. 

A magyar válogatott egy győzelemmel és négy vereséggel az ötödik helyen végzett a világbajnokságon, ami az előzetes várakozásokhoz képest csalódás, viszont a csapatok világranglistás helyezését nézve papírforma.

Örömhír ugyanakkor, hogy Románia feljutott a divízió I/A csoportba a B-ből. Első olvasásra furcsa lehet, amit írok, gyorsan bontsuk ki a dolgot. A vb-győztes román csapat tele van erdélyi magyarokkal, akik jórészt a Brassóban és a Csíkszeredában hokiznak. A Brassó idén harmadik lett a magyar-osztrák-román csapatokkal tűzdelt Erste Ligában, míg a román bajnokságot megnyerte a Galati ellen.

Románia sorrendben az észteket, a japánokat, a lengyeleket, az ukránokat és a hollandokat is megverte a tallini vb-n, így egy szinttel feljebb léphet.

A székely és román fiúk így ünnepeltek:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás