promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiábrándító pofon: a szlovénok is a torkunkon akadtak a hoki vb-n
Borítókép:  Mudra László/Magyar Jégkorong Szövetség
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Soha nem verte még meg a magyar válogatott világbajnokságon a szlovén csapatot, s ez a kazahsztáni vb-n sem jött össze pénteken. Simán kikaptunk az eddig nyeretlenül álló szomszédok ellen, s így már azért kell szorítani, nehogy a csoportutolsó Litvánia meccseket nyerjen.

Alaposan felpaprikázott Szlovániával találkoztunk a kazahsztáni divízió I-es világbajnokság negyedik fordulójában. Az előzetesen a feljutásra is esélyesnek tartott csapat rettenetes formában volt a magyar meccsig: sorrendben a kazahoktól (2-3), Dél-Koreától (3-5) és Fehéroroszországtól (1-4) is kikapott. Eképpen a negyedik körre nemhogy a feljutásért küzdhet, a kiesés elöl kell menekülnie. Ezen még a vb egyik legnagyobb csillaga, Anze Kopitar sem tudott sokat segíteni: a Los Angeles Kings hokisa három gólpasszal állt péntekig a tornán.

Mi Koreától, Fehéroroszországtól kikaptunk, a litvánokat pedig legyőztük eddig. 

Óriási szlovén rohamokkal indult a meccs, Vay Ádámnak az első percben két védést is be kellett mutatnia. Ezután szép lassan a magyar válogatott vette át az irányítást, Gracnar kapusnak is be kellett dobnia magát. Stebih a kék vonalról, komoly messzeségből talált be negyedórányi játék után, Vaynek esélye sem volt, hárman takarták előtte a lövést.

A második harmadban percek alatt eldőlni látszott a meccs, Drozg előbb emberelőnyben, majd egyenlő létszámban vette be a kapunkat, negyedik gólja volt ez a világbajnokságon. Majd a frissen a Fehérvár AV 19-hez igazolt Kuralt vezette keresztbe a korongot, és óriási gólt lőtt a hosszúba. Ebben a pillanatban küldte el melegíteni Majoross Gergely Bálizs Bencét, majd behozta Vay helyére a kapuba.

A záró harmadban a kapura lövések számában feljavultunk, de a szlovének továbbra is frissebbnek, gyorsabbnak tűntek, míg nálunk dadogott a korong. Lehetne mondani, hogy az eltiltás miatt pihenő Hári János és Magosi Bálint hiánya miatt szenvedtünk, de a nyakunkat nem mernénk rátenni, hogy velük szárnyalt volna a csapat. Kopitar hat perccel a vége előtt úgy szerezte meg első gólját a tornán, hogy Wehrs a saját kapunk mögött veszített korongot. A játékostársak ólomlábakon mozogtak, a szlovén királynak meg sem kellett erőltetnie magát, fonákkal emelt higgadtan a felső sarokba.

Hebar tette fel végül a pontot az i-re szlovén szempontból, kontrából lőtt közelről a kapunkba, 0-6. Ez már kínos, ekkora verést rég kapott tétmeccsen a divízió I-ben a magyar válogatott.  

Fantasztikus a magyar szurkolótábor, még ekkor sem némult el, ahogy azt megszokhattuk tőle. 

A Dél-Korea elleni 1-5 után újabb súlyos vereséget szenvedett a magyar válogatott, s innentől kezdve annak kell szurkolni, hogy az ezidáig nyeretlen litvánok nehogy az utolsó két mérkőzésükön (Dél-Korea, Szlovénia) támadjanak fel, mert akkor mehetünk egy osztállyal lejjebb, a B-csoportba. Ránk az utolsó vb-körben a kazahok várnak vasárnap, 15.30-tól.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás