promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szalai Ádám: Őszintén kell beszélni
Borítókép:  Szalai Ádám. Forrás: AFP/Kisbenedek AttilaATTILA KISBENEDEK / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar válogatott játékosa a tőle megszokott nyíltsággal beszélt a nemzeti tizenegyeről, a horvátok elleni mérkőzésről és a futballon túli életéről.

A magyar válogatott és a Hoffenheim támadója, Szalai Ádám interjút adott a Nemzeti Sportnak. Természetesen szóba került az ominózus, Szlovákiában adott nyilatkozat, amelyben a játékos egyebek között elmondta, az a fontos, hogy ki milyen szinten, milyen bajnokságból, milyen taktikai felkészültséggel érkezik a válogatotthoz.

A mostani beszélgetésben kitért arra, hogy: 

„Gyerekkorunktól kezdve arra tanítanak, hogy próbáljunk mindenhol őszintén beszélni – kivéve a munkánkban, mert ott hátrányosan érinthet, ha kicsit keményebben fogalmazunk. Emiatt sokszor még azokat a mondatokat is félünk kimondani, amelyekben semmi személyeskedés vagy sértő szándék sincs, és magunkkal szemben is kritikát gyakorolunk." 

Hozzátette, hogy furcsállta, hogy a nyilatkozata milyen reakciót váltott ki azokból az emberekből, akik azért vannak vagy voltak benne a labdarúgásban, hogy változtassanak a magyar futball jelenlegi helyzetén.

„A változás érdekében beszélni kell azokról az elemekről, amelyek nem működnek”

– tette hozzá. Szalai arról is beszélt, azért nyert a válogatott Horvátország ellen, mert valamennyi játékostársa igazi férfiként harcolta végig a mérkőzést.

„Mindenki átérezte, azon a találkozón nemcsak az aranylabdásnak és a Barca középpályásának lehet esélye, hanem megfelelő hozzáállással nekünk is”

– fogalmazott.

Szóba került az is, hogy Szalai tudatosan építi futballon túli életét. Ugyanis egy fémmegmunkáló cég tulajdonosa, és az ingatlanpiacon is van érdekeltsége. Ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy a napi egy-két edzés, illetve plusz munka mellett újabb kihívásokat keresett. 

„Ha napi egy edzés után hazamennék a PlayStationnel játszani, vagy különböző sorozatokat bámulni, nem éreznem, hogy maximálisan kihasználom a rendelkezésre álló időt. A lényeg, hogy az edzések mellett bőven nyílik lehetőség, hogy megtaláljuk a labdarúgáson kívüli örömforrásokat és a jövőbeli céljainkat."

De fontos számára a család és A Játékidő Alapítvány is, amely rászoruló gyerekeken segít.

„Sohasem az vezérelt, hogy átutaljam az összeget egy bankszámlára, majd azt mondjam, segítettem. Szeretném megélni a személyes találkozás pillanatait, mert ezek legalább annyira formálják a jellememet, mint a labdarúgásban átélt élmények”

– fogalmazott utóbbival kapcsolatban a Hoffenheim labdarúgója. Arra pedig, hogy sokan a keményen kritizáló, többször flegmán nyilatkozó játékost látják benne, ekképp válaszolt:

„Képtelenség minden elvárásnak megfelelni. Mindig lesz olyan, akinek nem vagyok szimpatikus, de ezzel nincs semmi baj. Ám ahhoz, hogy elérjük a céljainkat és leküzdjük az akadályokat, sokszor bátorság, őszinteség és megfelelő hozzáállás kell. Ez szokatlan lehet azoknak, akiknek másként alakult az életük, és más értékeket tartanak fontosnak.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás