Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Szalai kegyetlen őszinteséggel beszélt a szlovákok elleni vereség után

Szalai kegyetlen őszinteséggel beszélt a szlovákok elleni vereség után

Sport & Szabadidő

Szalai kegyetlen őszinteséggel beszélt a szlovákok elleni vereség után

Sport & Szabadidő

Promotions 09:10

A magyar válogatott és a Hoffenheim támadója főképp a védekezést kritizálta.

Ahogy annak rendje és módja, a Szlovákiától elszenvedett 2-0-s Európa-bajnoki selejtezős vereség után több magyar játékos is megszólalt. A csereként pályára lépő Szoboszlai Dominik dühösen és szomorúan nyilatkozott, míg Szalai Ádám kegyetlen őszintességgel fejtette ki gondolatait.

„Nagy szavak, hogy simán lehetett volna pontszerzés. Volt egy elképzelésünk taktikailag mind védekezésben, mind támadásban, sajnos ebből nem sokat láttam, amit sikerült véghez vinnünk" – kezdte értékelését a játékos az M4 Sportnak, majd hozzátette:

„Elkeserítő volt a védekezésünk, az egész csapaté. Volt egy terv, de az első gól nagyon kiábrándító volt, még akkor is, ha csak három napot vagyunk együtt. Ahhoz, hogy Európa-bajnokságról beszéljünk, ilyen szinten csapatként nem lehet védekezni."

Majd kiemelte, hogy nem érzi úgy, hogy kevés lenne az idő. Tény, nem heteket készülnek együtt, de a többi válogatottnak is ugyanennyi ideje van. Szerinte inkább az a fontos, ki milyen szinten, milyen bajnokságból milyen taktikai felkészültséggel érkezik a válogatotthoz.

„Ők is három napot készülnek, mint mi, de a taktikai utasításokat úgy tudják alkalmazni, hogy az működőképes" – tette hozzá.

A csatár nyilatkozatáról az M4 Sport stúdiójában ülő korábbi válogatott Hajnal Tamás úgy vélekedett, nem biztos, hogy Szalainak nyilvánosan kellett volna kritizálnia a csapatot. Mint mondta, jó, ha az ember felvállalja a véleményét, de mint csapatkapitánynak óvatosabban kellene lennie.

Inkább az öltözőn belül kellene megbeszélnie a társakkal, nem pedig a kamerák előtt lehúznia a csapatot. 

Borítókép: MTI