promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gera-csodagólja a Manchester United ellen – így hangol a Fulham FC
Borítókép:  Gera Zoltán góljai után általában szaltóval ünnepelte a találatot. Forrás: telegraph.co.uk
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A londoni csapat február 9-én fogadja a Manchester Unitedet a Premier League aktuális fordulójában.

2009. máricus 21-én az angol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában a Fulham 2-0-ra verte a címvédő és éllovas Manchester Unitedet. A hazaiak a 18. percben gól és emberelőnybe is kerültek: Scholes kézzel ütötte ki a kapuba tartó labdát, kiállították, Murphy pedig a bal felső sarokba lőtte a büntetőt.

A második félidőben hiába támadott aktívabban a MU, Schwarzer remekül védett, a mezőnyben pedig okosan lassították a játékot a hazaiak. A Fulhambe az utolsó tíz percre beállt Gera Zoltán is, aki a 87. percben csodagólt lőtt.

A magyar válogatott akkor kapitánya a manchesteri térfélen vezette fel a félpályánál megszerzett labdát, a 16-osnál Johnsonnal kényszerítőzött, az ötösön felpörgette magának és ollózva, félfordulattal a kapuba lőtt – Van der Sarnak esélye sem volt!

Az utolsó percekben még Rooney is elveszítette a fejét, őt is kiállították, a Manchester kilenc emberrel fejezte be a meccset.

Ha a mérkőzés összefoglalójára kiváncsi, akkor kattintson ide!

A Fulham FC szombaton (Spíler1, 13.30) hazai pályán fogadja a Ole Gunnar Solskjær kinevezése óta veretlen Manchester Unitedet. A londoni csapat hivatalos oldalának szerkesztői ennek apropóján osztották meg a legendás mérkőzést, amin Gera Zoltán angliai karrierjének egyik legszebb gólját lőtte.

A másik talán a West Bromwich Albion színeiben Liverpoolnak lőtt gólja:

Az angliai évek alatt „Mighty Magyar”-nak, azaz „Mágikus Magyar”-nak becézett Gera Zoltán 2008 és 2011 között játszott a Fulhamben, 120 mérkőzésen 17 gólt szerzett és 14 gólpasszt is kiosztott. Vezérletével a londoni csapat a 2009-2010-es szezonban egészen ez Európa Liga döntőig menetelt. A magyar válogatott középpályás hat találatot szerzett a sorozatban, többek között betalált a Sahtar Donyecknek, duplázott a Juventus ellen, és a Hamburg elleni elődöntőben is eredményes volt. Az Atlético Madrid ellen 2-1-re elvesztett döntőben gólpasszt adott, ráadásul a hosszabbításos mérkőzésen a mezőny legtöbbet futó játékosa lett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás