promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Véletlenül nyilvánosságra hozták Mourinho utódját
Borítókép:  Fotó: thenational.ae
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Nem sűrűn fordul elő ilyen, főleg egy olyan kaliberű klubnál, mint a Manchester United, de a Manchester Evening News szerint éjjel kikerült az MU honlapjára egy videó, melyben Ole Gunnar Solskjaert jelölik meg José Mourinho utódjaként, mint megbízott tréner. A portugál kirúgásáról kedden mi is beszámoltunk.

A történteket megerősíti Erna Solberg norvég miniszterelnök gratulációja is a Twitteren. „Nagy nap ez a norvég futballnak, sok sikert a Vörös Ördögök irányításához @ olegs26_ole.” Azt követően, hogy a klub eltüntette a videót, Solberg is leszedte üzenetét.

A United keddi szűkszavú közleményében azt írta, először kijelölik az ideiglenes menedzsert, majd hozzálátnak egy olyan tréner felkutatásához, aki hosszú távon is gyógyírt jelenthet a Premier League hatodik helyén szerénykedő csapat számára. A vezetés nyárig adott erre időt magának.

Solskjaer karrierje döntő részét a Manchester Unitednél töltötte, fiatalon került a klubhoz. 1996 és 2007 között Bajnokok Ligáját, hat bajnoki címet és több FA-kupát is nyert az Old Traffordon. Visszavonulása után a manchesteri tartalékcsapat edzőjeként dolgozott, majd egy rövid ideig a Cardiff Citynél, végül a norvég Moldénél kötött ki. A csapattal kétszer is bajnok lett, és kupát is nyert.

A volt válogatott, szintén manchesteri ikon, Gary Neville szerint Solskjaeron kívül, Laurent Blanc and Steve Bruce jöhet még szóba Mourinho-utódként. A norvég, a klubtól való, hét évvel ezelőtti távozásakor egyébként a következőt nyilatkozta az Independentnek:
Ha élvezem majd az edzősködést, és mondjuk 15 év múlva elhívnak a Unitedhez, igent mondanék a menedzseri felkrésre. Mindenki, aki a csapatban játszott valaha, erről álmodik: Ryan Giggs, Bryan Robson és Mark Hughes is. Az elmúlt évek azt mutatták meg nekem, hogy tapasztalatra van szükségem, és mindenkinél jobbnak kell lennem, ha valaha az MU edzője szeretnék lenni. Ahogy az Öreg (Sir Alex Ferguson) vezette a klubot, az fantasztikus példa mindenki előtt, előttem is. Ő az enciklodpédiája annak, hogyan kell irányítani az MU-t.
Mindezek fényében nem volt meglepő, hogy szerda délelőtt megjött a hivatalos közlemény is. Ebben az áll, hogy a 45 éves norvég edző csapatában helyet kap Michael Carrick és Kieran McKenna, valamint visszatért a klubhoz a 2010 és 2013 között Sir Alex Fergusont is segítő Mike Phelan.
A Manchester United mindig is a szívem csücske volt, nagyszerű érzés visszatérni ide ebben az új szerepben. Nagyon várom, hogy megkezdjem a munkát a klubnál
– mondta Solskjaer a kinevezését követően.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás