promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Örömtüzek a keleti télben: nyert a Debrecen, a Kisvárda és a Diósgyőr
Borítókép:  Facebook
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Szombat reggelre nagyjából 10 centiméteres hótakaró borította a paksi pályát, de a mérkőzést le lehetett játszani, igaz, a talaj állapota messze volt az ideálistól. A két csapat a szállingózó hóesés ellenére igyekezett futballozni, és a közönség az első 20 percben rögtön két gólt is láthatott. A vendégek szerezték meg a vezetést egy szép fejesgóllal, két perc múlva aztán – szintén fejesből egyenlített a Paks.

Újabb két perc telt el, amikor tizenegyeshez jutott a DVTK, de Mihajlovic próbálkozását szép vetődéssel hárította Bukrán.
A szünetig már nem változott az állás, jóllehet helyzetek mindkét oldalon adódtak.

Fordulás után ismét mindkét együttes nagy lendülettel vetette bele magát a küzdelembe, de az egyre élénkebb hóesésben nem ment a gólszerzés. Majdnem 20 perc elteltével aztán Hasani lőtte kapura a labdát nagyjából 30 méterről, Rácz kapus pedig nagyon rosszul mérte fel a helyzetet, s gyakorlatilag saját kapujába ütötte be a labdát. A Paks egészen az utolsó pillanatokig próbálkozott az egyenlítéssel, igyekezete azonban hiábavalónak bizonyult.
A Tolna megyeiek sorozatban hatodik bajnoki meccsüket nem tudták megnyerni, míg a DVTK egymás után ötödik élvonalbeli találkozóján maradt veretlen.

Paksi FCDiósgyőri VTK 1-2 (1-1)
Paks, 418 néző, v: Németh Á.
gólszerzők: Papp (17.), illetve Tajti (15.), Hasani (63.)
sárga lap: Hahn (45.), Simon A. (84.), illetve Tóth (53.)

Paks: Rácz Kővári, Lenzsér, Gévay, Fejes  Papp (Egerszegi, 55.), Kecskés Bartha (Simon A., 79.), Remili (Haraszti, 64.), Bertus Hahn

DVTK: Bukrán Brkovic, Karan, Tamás Sesztakov (Eperjesi, 74.), Szabó, Márkvárt, Tajti (Tóth, 50.), Juhar Hasani (Bacsa, 90.), Mihajlovic


Kisvárda Master GoodMTK Budapest

Sűrű havazásban zajlott a játék, így a mérkőzés előtt és a szünetben is takarítani kellett a pályát, hogy látszódjanak a vonalak.

Az első félidő első felében az MTK futballozott mezőnyfölényben, de nem tudott helyzetet kialakítani. A Kisvárdának viszont a folytatásban akadtak gólszerzési lehetőségei, a legnagyobb esély Sassá előtt adódott, közeli fejesét azonban Kicsak bravúrral védte.

A csúszós talajon a játékosoknak nehézséget okozott, hogy stabilan talpon maradjanak, nehéz volt lendületet venni, megindulni, megállni.

A szünet után megint az MTK kezdett lendületesebben, a 60. perc környékén kétszer is közel állt a gólszerzéshez, de a győzelmet érő találatot mégis a hazai együttes szerezte meg: a lefejelt labdával a 76. percben jó ütemben lépett ki Ilic, és higgadtan helyezett a kapuba.A folytatásban a Kisvárda előnye őrzésére törekedett. A győzelem ellenére a hazai csapat maradt az utolsó előtti helyen.

A hazaiaknak ez volt a negyedik győzelme az idényben. A fővárosi csapatot idegenben is megverték, akárcsak az előző szezonban a másodosztályban oda-vissza.

Kisvárda Master GoodMTK Budapest 1-0 (0-0)
Kisvárda, 1174 néző, v: Radványi
gólszerző: Ilic (76.)
sárga lap: Lucas (45+1.), illetve Pintér Á. (16.), Lencse (81.)
     
Kisvárda: Felipe Melnik, Ene, Vári, Beriosz Lucas, Karaszjuk Ilic (Negrut, 93.), Milevszkij (Gosztonyi, 81.), Sassá (Protic, 90.) Horváth Z.

MTK: Kicsak Katona (Kulcsár, 86.), Baki, Pintér Á., Szelin Vass Gera D. (Farkas B., 76.), Vogyicska (Lencse, 79.), Bognár I., Schäfer Torghelle


Szombathelyi HaladásDebreceni VSC

Már az első percben büntetőhöz jutott a Haladás, de Gaál nemcsak a tizenegyest hagyta ki, hanem a kipattanót is, másodjára gyakorlatilag az üres kapu mellé lőtt. Ezt követően a Debrecen magához ragadta a kezdeményezést, Avdijaj ziccert is hibázott, Bódi viszont szabadrúgásból gyönyörűen tekert a hazai kapuba, Király csak beleérni tudott a lövésbe. A játékrész végén a hazaiak akarata érvényesült, a vendég hálóőr azonban bravúrral akadályozta meg az egyenlítést, és a szünet előtt a hajdúságiak még ziccert is hibáztak.A második félidőben kissé lassabb tempóban folytatódott a játék, a Loki azonban így is növelni tudta előnyét. A Haladást kissé megtörte az újabb kapott gól, Királynak kellett védenie ahhoz, hogy ne nőjön tovább a különbség. Később már a vendégek sem erőltették a támadásokat, így kissé unalomba fulladt a találkozó. A hajrában még egy bravúrt bemutatott a debreceni hálóőr, majd a kiállítással végleg elszálltak a Haladás esélyei a pontszerzésre, és a szervezettebben és hatékonyabban futballozó debreceniek megérdemelten örülhettek a lefújáskor.A hajdúságiak sorozatban harmadik győzelmüket aratták, s feljöttek a harmadik helyre, míg a hazaiak négy mérkőzés óta nyeretlenek az NB I-ben, így hátrányuk nyolc pontra nőtt a bennmaradást jelentő helyen álló, tizedik Diósgyőrrel szemben.

Szombathelyi HaladásDebreceni VSC 0-2 (0-1)
Szombathely, 1220 néző, v.: Kassai
gólszerzők: Bódi (14.), Szécsi (57.)
piros lap: Mészáros (89., Haladás)
sárga lap: Dausvili (23.), Tamás L. (43.), Németh Má. (45.), Bamgboye (76.), Mészáros (80., 89.), illetve Varga K. (56.)

Szombathelyi Haladás: Király Habovda, Benes, Tamás L., Bosnjak Mészáros, Dausvili (Priskin, a szünetben), Jagodics Bamgboye, Gaál (Ofosu, 69.), Németh Má. (Grumic, a szünetben)

Debreceni VSC: Nagy S. Kinyik, Pávkovics (Jovanovic, 30.), Szatmári Cs., Ferenczi Bódi, Haris, Kusnyír, Varga K. (Könyves, 87.) Szécsi (Takács T., 89.), Avdijaj


Puskás Akadémia FC Mezőkövesd


Intenzív hóesésben, de kiváló talajú pályán kezdődött a találkozó. A hazaiak kispadján az előző forduló után menesztett Benczés Miklós helyett a klubigazgató, Komjáti András ült.

Az első húsz percben két komolyabb helyzetet láthattak a nézők: előbb Szappanos Péter rossz előreívelését Hegedűs János a felezővonal közeléből emelte az üres kapura, de a visszafutó kapus ki tudta öklözni a labdát a gólvonalról, majd Stefan Drazic ziccerét védte Branislav Danilovic. A folytatásban fölénybe került a Mezőkövesd, több lehetőséget alakítottak ki a felcsúti kapu előtt, és Szakály Dénes lesgóljánál, valamint Drazic kapufájánál közel jártak a vezetés megszerzéséhez. A Puskás Akadémia jórészt a védekezéssel volt elfoglalva, szórványos támadásaikban semmiféle veszély nem volt.

Fordulást követően feljebb kapcsolt a felcsúti gárda, és Josip Knezevic találatával megszerezte a vezetést. A Mezőkövesd támadni kezdett az egyenlítésért, és ez lett a veszte, mert egy gyors hazai ellentámadás végén büntetőhöz jutott a Puskás Akadémia, Knezevic pedig nem hibázott. A mérkőzés végén a vendégek nagy energiákat mozgósítottak a szépítésért, de nem jártak sikerrel.


Puskás Akadémia FC Mezőkövesd 2-0 (0-0)
Felcsút, 418 néző, v: Pintér Cs.
gólszerző: Knezevic (60., 69.)
sárga lap: Varga J. (40.), Urblík (79.), illetve Farkas D. (24.), Szeles (61.), Vadnai (68.)

Puskás: Danilovic Szolnoki, Hegedűs J., Poór, Trajkovski Urblík, Varga J. Kiss T., Knezevic (Mioc 83.), Radó (Latifi 56.) Arabuli (Heris 93.)

Mezőkövesd: Szappanos Farkas D., Pillár, Szalai A., Vadnai Szeles, Mevoungou (Katanec 84.), Mesi, Szakály D., Vajda S. Drazic (Varjas 91.)

Budapest Honvéd–Újpest FC

A küzdelmes első félidőben a Honvéd kezdeményezett, de gólveszélyes helyzeteket nem tudott kidolgozni a fegyelmezetten védekező, támadásban keveset nyújtó Újpesttel szemben. A 37. percben a kispestiektől Dino Skvorc begyűjtötte második sárga lapját, így létszámban megfogyatkozott a házigazda. Holender Filip azonban értékesített egy büntetőt, így mégis előnnyel vonulhatott pihenőre a Honvéd.A szünet után gyorsan egyenlített az Újpest – Giorgi Beridze jobb oldali akció lezárásaként volt eredményes –, majd támadásban maradt.Nyílt lett a mérkőzés, és a 63. percben Novothny Soma góljával átvette a vezetésta vendégcsapat. A térfelére beszoruló Honvéd előtt adódott ugyan néhány gólszerzési lehetőség, de a kispestieket védekezésre kényszerítette a vendégcsapat, amely az idő múlásával már nem erőltette a támadások befejezését, hanem többnyire megelégedett a labdajáratással. Az újpestiek kényelmes tempója a hajrában megbosszulta magát, mert a 89. percben a cserejátékos Tischler Patrik fejesével egyenlített a házigazda, amely így emberhátrányban is meg tudott szerezni egy pontot.A két együttes párharcában a legutóbbi hét találkozó közül az ötödiken született döntetlen, megszakítás nélkül harmadszor.

Budapest Honvéd–Újpest FC 2-2 (1-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1891 néző, v: Solymosi
gólszerzők: Holender (41., 11-esből), Tischler (89.), illetve Beridze (46.), Novothny (63.)
piros lap: Skvorc (38., Honvéd)
sárga lap: Skvorc (7.), illetve Pajovic (41.), Sankovic (78.), Balázs B. (91.)

Budapest Honvéd: Gróf Batik, Kamber, Skvorc Heffler, Hidi (Banó-Szabó, 69.), Gazdag (Májer, 83.), Nagy G., Baráth N'Gog (Tischler, 83.), Holender

Újpest: Pajovic Pauljevic, Litauszki, Ristevski, Balázs B. Sankovic, Onovo Nwobodo, Zsótér (A. Diallo, 84.), Beridze (Nagy D., 89.) Novothny


A forduló, és az ősz rangadóját vasárnap este játssza a MOL Vidi FC a Ferencváros ellen.
Tabella20181215
(Promotions via MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás