promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hosszú Katinka beperelte a FINA-t
Borítókép:  Instagram
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Hosszú Katinka, Andrew Michael és Tom Shields beperelték a Nemzetközi Úszószövetséget, vagyis a FINA-t a december 20-21-re tervezett, később azonban lefújt Energy for Swim 2018 torna (a versenyről bővebben ide kattintva olvashat) miatt.

Az Olasz Úszószövetség rendezte volna a torinói versenyt, csak későn adta le a papírokat a világszervezet felé (ahogy azt portálunknak Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya elmondta). Így, a FINA nem ismerte el a tornát, és akár kétéves eltiltásra is számított volna az a versenyző, aki elindul a megmérettetésen. Hosszú Katinkán kívül Cseh László is jelezte részvételét.

Cseh László ki is akadt, amikor megtudta, hogy elmarad a verseny:
Csak annyit tu­dok erre mondani, köszönöm a FINA-nak. Megoldás helyett ismét csak büntetni akart, és egy jó kezdeményezés útjába állt. Nem értem, milyen kapcsolatban vagyunk mi pontosan a nemzetközi szövetséggel, azonkívül, hogy megszer­vez egy-egy világeseményt. Fordítva ülnek a lovon, nem mi vagyunk a FINA-ért, ha­nem ők vannak értünk. Ha mi versenyezni szeretnénk, akkor ők ne döntsenek másképp
– mondta akkor a Borsnak.

A három úszó egy kaliforniai ügyvédi irodán keresztül adta be a keresetet, miszerint a FINA megsértette az amerikai trösztellenes szabályokat. Hivatkozásuk alapja egy 2017-es döntés, amikor az Európai Bizottság a Nemzetközi Korcsolya Szövetség ellen döntött, miszerint a szervezet nem akadályozhatja meg, hogy a sportolók egy, a nemzetközi szövetség által nem engedélyezett versenyen indulhassanak.
Nekem mindig is az volt a vágyam, hogy az úszást olyan irányba tereljem, ahol a sportolókra partnerként tekintenek az irányító szervezetek, nem pedig csak bábként. Az ISL komolyan veszi az úszókat, ellentétben a FINA-val
– idézi a honlap Hosszú Katinka véleményét.

Ezzel egyidőben az ISL nevű úszószervezet is beperelte a FINA-t, ez a szervezet segédkezett volna a torinói verseny megszervezésében.

(Promotions)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás