promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Veszprém feltámadt, és ízekre szedte ellenfelét a BL-ben
Borítókép:  Forrás: Facebook/Veszprém Handball Team
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Szó ami szó, a Telekom Veszprémnek volt mit kiköszörülnie szombat délután a Kristianstad elleni hazai Bajnokok Ligája-csoportmeccsen. Egy hete a svéd csapat otthonában kiábrándító vereséget szenvedett ugyanis (32-29), ami azt jelentette, hogy legutóbbi hat mérkőzéséből négyet elbukott. Ráadásul a Kristianstad hat nyeretlenül megvívott találkozó után győzte le a bakonyaiakat.

Rá sem lehetett ismerni az „Építőkre” a visszavágón: ellenállhatatlanul támadott, aminek köszönhetően egy félidő alatt annyi gólt szerzett, amennyivel időnként meccset lehet nyerni – 20-14 állt az eredményjelzőn a félidőben. Sterbik Árpád bravúrokkal rukkolt elő, Mackovsek és Tönnesen óriási átlövésgólokkal jelentkezett középen. Nagy Lászlónak kizárólag a norvég átövő kiállítása idején kellett pályára lépnie. Odaát csak a szélső Chrintz tudta tartani a lépést a hazai gólvágókkal.

A fordulás után a két szélső, Gajic és Manaskov kínai figurából hozta össze a 23. gólt, ezzel már kilenccel vezetett a Veszprém. Sterbik Árpád figyelme cseppnyit lankadt a végére, ez ahhoz volt elég, hogy a svédek 7-8 gólon tartsák a különbséget. A második félidőre beszálló Petar Nenadics négy gólt pakolt be a svéd kapuba, Tönnesen nyolc találattal zárt.

Ezen a mérkőzésen igazából csak azt sajnálhattuk, hogy a gálából kevés magyar vehette ki a részét. Lékai időnként pályán volt, Nagy összesen 10-12 percet kapott, a honosított Jamali percekre tűnt fel, Mikler Roland pedig végig a padról szemlélődött. A vége: 36-27, a Veszprém maradt az 5. helyen az A csoportban.

A Ferencváros női csapata súlyos vereséget szenvedett szombaton a Vipers Kristiansand otthonában a női BL D csoportjában. Múlt héten még a zöld-fehérek ünnepeltek a norvégek ellen Érden, ezúttal esélyük sem volt. A Lunde és Sulland repítette vendéglátók szinte végig vezettek, s ideiglenesen a csoport élére ugrottak a zárófordulóban. Az első hely bizonyosan a CSM Bukaresté lesz, mely győzelemre van ítélve az utolsó Bietigheim ellen. A Fradi harmadik helyen jutott tovább a csoportból.

Este a Győri Audi ETO látta vendégül a Podravka Vegetát, és 37-17-es megsemmisítő veréssel küldte haza a koprivnicaia csapatot.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás