promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nurmagomedov díszpolgári címe és a kétmillió dolláros ajánlat
Borítókép:  Instagram
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Portálunk is beszámolt arról, hogy botrányos körülmények között ért véget az ír Conor McGregor és az orosz Khabib Nurmagomedov meccse a 229. UFC-gálán Las Vegasban.

Bár a találkozót követően Nurmagomedovnak még Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke is gratulált, az UFC első embere, Dana White arról beszélt, hogy szerinte gusztustalan, ami történt, és utalt rá, hogy az orosztól akár elvehetik a vb-címet.

Azonban az orosz harcos szerdán egy bejegyzéssel mutatta meg, hogy már nála van az öv és egyben viccesen üzent is a szervezet vezetőjének. Dana White reagált is az üzenetre, és szintén viccesen megjegyezte, hogy ő akkor viszont elment volna Nurmagomedov apjához, és panaszkodott volna egy sort. Az apai sztori előzménye, hogy a vasárnap hajnali meccs utáni sajtótájékoztatón Nurmagomedov arról beszélt, hogy a meccs utáni történésekért elnézést kér, de sokkal jobban fél az apai dorgálástól, amit kapni fog.

Csütörtökön újabb balhé robbant ki Khabib Nurmagomedov és az UFC között. A szervezet ugyanis a botrányos gálát követő első lépésként törölte Zubajra Tuhugov következő meccsét, mert a feltételezések szerint ő is részt vett a vasárnapi hajnali meccset követő tömegbunyóban. Sajtóértesülések szerint az is elképzelhető, hogy kizárják az UFC-ből.

Nurmagomedov még aznap Csecsenföldön járt, ahol díszvacsorát adtak a tiszteletére Razman Kadirov elnök jelenlétében. Az orosz bunyós megkapta Groznij város tiszteletbeli díszpolgári címét, és Nurmagomedov apja is kitüntetésben részesült. Az ünnepségről készült videó csak szombaton került nyilvánosságra. A RIA orosz portál által közzétett egy felvételt, amihez egy nyúlfarknyi szöveget is csatolt:
Csecsenföld vezetője, Ramzan Kadirov gratulált az orosz harcosnak, Habib Nurmagomedovnak a Conor McGregor felett aratott győzelméhez, majd átnyújtotta neki Groznij városának tiszteletbeli díszpolgári címét, valamint egy Mercedes-Benz W222 típusú autóval is megajándékozta. Nurmagomedov végül ezzel a járművel hajtott el a ceremónia helyszínéről.
Szombaton újabb csavar került a Nurmagomedov kontra UFC párharcba. A szervezet október 24-én fogja meghallgatni az ír és az orosz bunyóst, addig mindkettőjüket eltiltotta a versenyzéstől. Azonban lehet, hogy ez már nem fogja érdekelni az orosz „Sas”-t, aki kétmillió dolláros (ötszázhatvan millió forint) ajánlatot kapott a világ második legnagyobb, 50 Cent nevével fémjelzett MMA-s szervezetétől.
Úgy gondolom, hogy nem fair az, amit a UFC csinál veled, miközben McGregort egészen máshogy kezeli. Még ma fizetek kétmillió dollárt, ha nálam harcolsz a Bellatorban, Habib!
– írta Twitterére az egykori rapper. Mellesleg ez az összeg pont annyi, amennyit az UFC-nek kellene fizetnie azért, hogy Nurmagomedov legyőzte McGregort. Ám a mérkőzés után történtek miatt lehet, hogy mégse fogja átutalni az orosznak a pénzt.

Nurmagomedov szinte azonnal reagált is a megkeresésre:
Csak küldd, hogy hová menjek!
Mire postafordultával jött 50 Cent válasza:
Most New York-ban vagyok, reggel küldöm érted a magángépemet!
Most ott tartunk, hogy már egy hete volt a botrányosan végződő mérkőzés, de nem múlik el úgy nap, hogy Nurmagomedovval ne történjen valami.

(TK)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás