Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Bosszantó vereséget szenvedett a válogatott Görögországban

Bosszantó vereséget szenvedett a válogatott Görögországban

Sport & Szabadidő

Bosszantó vereséget szenvedett a válogatott Görögországban

Sport & Szabadidő

Promotions 20:45
Amióta Marco Rossi átvette a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztját, egy sokkal szervezettebben, tudatosabban futballozó nemzeti tizenegyet láthattak a szurkolók Finnország és Görögország ellen. A Nemzetek Ligájában a számszerű mérleg felemás: vereség a finnek otthonában, győzelem Budapesten a görögök ellen.

Az, hogy mennyivel jobb az olasz szakemberrel dolgozni, mint a négy felkészülési mérkőzést kapó Georges Leekens-szel, arról több labdarúgó nyilatkozata árulkodik. A Bolognában futballozó Nagy Ádám a Nemzeti Sportnak például arról beszélt, hogy Rossi minden labdarúgónak elmagyarázza mi a feladata, majd az egyéni mozgásokat összehangolják.
A végén persze rajtunk, játékosokon múlik a siker, de elég stabil mankót kapunk a szakmai stábtól
– hangsúlyozta Nagy.

Ami a szakmai részét illeti: Rossi amennyire csak tudja, igyekszik átadni az aktív területvédekezés minden csínját-bínját, a játékosok előre fele védekeznek, s, ha kell az ellenfél térfelén történő labdavesztésnél azonnal visszatámadnak. Agresszívabb és támadásban attraktívabb, tervszerűbb a magyar együttes.

Igaz, a Nemzetek Ligája harmadik csoportkörének görögországi felvonására úgy érkezett a válogatott, hogy a mediterrán országban még nem nyert.
Nem szabad elfelejtenünk, hogy erős az ellenfél, és revansot akar venni. Százszázalékos koncentrációra és jó csapatmunkára lesz szükség, és agresszívan bele kell mennünk a párharcokba. A játékosok most már jobban tudják és értik, mit várok tőlük. Szerencsére mindenben hallgatnak ránk
– ezt már Marco Rossi nyilatkozta a találkozó előtt.

Azt a teljes kép miatt fontos hozzátenni, hogy Michael Skibbe, a görögök szövetségi kapitánya öt helyen változtatott a 24 fős keretében. Kiesett a 98-szoros válogatott Toroszidisz, de a budapesti meccsen gólt szerző Petrosz Mantalosz sem játszott.

A mérkőzésre mintegy 600 magyar szurkoló kísérte el a csapatot, akik közösen vonultak a stadionba:
A mérkőzés első tíz percében agresszíven futballozott a görög csapat, amelynek eredménye, hogy többször kellett tisztázni a magyar védelemnek a kapuja előtt. Aztán feljebb tolta a védekezését Rossi csapata, ennek következménye, hogy a görög labdakihozatal hatékonysága a minimálisra csökkent, csak felívelt labdákkal jutott el a hazai csapat ellenfele kapuja elé. A magyar együttes pedig a labdaszerzések következtében többször, gyorsan jutott el Barkas kapujáig, bár gól nem született az első félidőben.

A második játékrészben váltott a görög csapat, a támadásépítésük egy középpályás hátra lépésével hatékonyabbá vált és több párharcot is nyert. Ráadásul egy oldalról beadott labda után Mitroglou révén a 65. percben megszerezte a vezetést (a gólt ide kattintva nézheti meg). Ezután a hazai együttes azt csinálta, amit ilyen esetben kell: húzta az időt, késleltette a játékot. S ugyan akadtak ígéretes magyar támadások, de vagy az utolsó passzba csúszott hiba vagy Fortuna nem állt a megfelelő oldalra. Például akkor sem, amikor Manolas kezére pattant a hosszabbítás utolsó percében a labda, de a német Stieler sporttárs nem ítélt büntetőt.

Ide kattintva ön is megnézheti és eldöntheti, hogy igaza volt-e a játékvezetőnek, amiért nem fújt a sípjába a tizenegyesgyanús szituációnál.
Nehéz, így a mérkőzés után azonnal elemezni. Úgy éreztem, hogy az első öt-tíz percben bent maradtunk az öltözőben, aztán fokozatosan magunkra találtunk, és átvettük a mérkőzés irányítását. Egész héten készültünk arra, hogy mit kell játszani akkor, ha Mitroglu fog elől játszani, de a gólnál sajnos eltolódtunk, így a görög csatár pont olyan ütemben tudott belépni a két védő közé, amit már nem tudtunk lereagálni. Ha kicsit jobban koncentrálunk a támadásoknál, akkor talán be tudtunk volna találni. Bosszantó, sőt dühítő a vereség, pláne, hogy egy döntetlen benne volt a meccsben
– mondta Nagy Ádám.
Nagyon örülök annak, hogy pályára léphettem a magyar válogatottban. Elől sajnos egy kicsit hiányzott a bátorság, a taktikának ez a része nem működött. Jó volt a védelmünk, de nagyobb önbizalomra, bátorságra van szükség a támadószekcióban. A mérkőzés előtt négyszer hallgattam meg a Himnuszt, hogy tudjam énekelni, és ez talán sikerült is valamennyire
– mondta a válogatott újonca, Willi Orban.
Azt gondolom, hogy most jobban játszottunk, mint a Groupamában a görögök ellen. Sokkal kevesebb esélyt adtunk az ellenfélnek, mint Budapesten. De sajnos ez a foci, egyszer neked van szerencséd, egyszer az ellenfélnek, de a bíró ténykedésével nem vagyok elégedett. Nem tudok semmit a játékosok szemére vetni, a vereség benne van a játékban. A cserékkel átálltunk a 3-5-2-es formációra, hogy még támadóbbak legyünk, sajnos nem sikerült betalálni. A hétfői meccsig vissza kell szerezni az erőnlétünket, de Észtországban győznünk kell. Nem lesz könnyű, mert szoros meccseket vesztettek el az észtek, de az biztos, hogy nekünk is javulnunk kell
– mondta a magyar csapat szövetségi kapitánya, Marco Rossi.

A csoport másik mérkőzésén Finnország–Észtország 1–0.

A tabella állása három forduló után:
1. Finnország 9 pont
2. Görögország 6 pont
3. Magyarország 3 pont
4. Észtország 0 pont

(Havasi Zsolt)

Borítókép: Facebook/MLSZ

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria